Eindelijk: The Crown cast prinses Diana

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eindelijk: The Crown cast prinses Diana

Eindelijk: The Crown cast prinses Diana

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Wie het Britse koningshuis een béétje kent, weet dat het huwelijk tussen prins Charles en Diana voor heel wat vuurwerk zal zorgen in de Netflix-serie The Crown. We weten nu wie Diana, Princess Of Wales zal spelen in de serie.

De populaire Prinses Diana gaf het Britse koningshuis een menselijk gezicht, waar het instituut… nogal mee worstelde. Daarnaast leken prins Charles en zijn vrouw elkaar openlijk te haten, waardoor het koningshuis meerdere malen ernstig in verlegenheid kwam. ‘Lady Di’ was niet bang om in het openbaar een traan te laten en deed heel veel aan liefdadigheid. Het stijve koningshuis stak daar nogal koud bij af; na Diana’s dood probeerden de royals zich ook aan de moderne tijd aan te passen.

Om Diana te vertolken, vanaf het vierde seizoen, is de Britse actrice Emma Corrin aangetrokken. Corrin is een vrij onbekende actrice. Ze is te zien in de Britse detective Grantchester en… dat is het wel zo’n beetje! Enerzijds is het enorm spannend om zo’n onbekende actrice de rol van de iconische Lady Di te geven; anderzijds is het misschien juist beter dan een gevestigde naam.

The Crown

Want gevestigde namen zijn er ook zat in The Crown. Olivia Colman neemt in het derde en vierde seizoen de rol van Queen Elizabeth over (van Claire Foy). Tobias Menzies (Casino Royale) neemt het prins Philip-stokje over van Matt Smith.

We weten daarnaast dat Helena Bonham-Carter Vanessa Kirby vervangt als de tragische prinses Margaret. Gillian Anderson (The X-Files, Sex Education) schuift in het vierde seizoen aan als de Britse premier Margaret Thatcher.

Vóór het vierde seizoen in 2020 verschijnt, hebben we natuurlijk eerst nog het derde tegoed. De opnames daarvan werden recent afgerond, en het vierde zou daarna meteen opgenomen worden. Vandaar waarschijnlijk de vreemde timing van het Diana-nieuws. In totaal moet The Crown zes seizoenen tellen; het zou zomaar kunnen dat prinses Diana in het vijfde seizoen nog steeds te zien is.

Lees verder