Oud-finalisten: ‘WIDM is voor altijd een mysterie’

Door Redactie
Tygo Gernandt, Freek Bartels en Charlotte Nijs

Tweede worden in Wie is de Mol? lijkt misschien de grootste nachtmerrie. Elk seizoen strandt er één kandidaat in het zicht van de finish en gaat met lege handen naar huis. Volgens oud-finalisten Tygo Gernandt, Freek Bartels, Charlotte Nijs en Annemieke Schollaardt valt dit behoorlijk mee!

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen Wie is de Mol? sprak Veronica Superguide met een paar oud-finalisten. Freek Bartels dacht van tevoren dat hij er na twee afleveringen uit zou liggen, maar hij schopte het in 2014 tot de finale. Met de hakken over de sloot, dat wel: “De productie heeft me achteraf uitgelegd dat ik elke keer nét doorging. Ik dacht dat Sofie van den Enk de Mol was en beantwoordde de vragen over de Mol met haar ingedachten. Omdat ze veel overeenkomsten had met Susan Visser, die het wél was, beantwoordde ik ze onbewust toch goed.”

'WIDM voor altijd een mysterie'

Tygo Gernandt was één keer verliezend finalist en viel een keer vlak voor de finale af. Daarmee is Gernandt de kandidaat die in totaal de meeste opdrachten heeft gespeeld. Hij had graag gewonnen, maar dat hij twee keer naast de winst greep vindt de acteur ook niet zo erg. “Ja, ik ben verliezend finalist, maar wat dat betreft voel ik me de grootste winnaar.” Gernandt vertelt ook dat kijkers een groot gedeelte van Wie is de Mol? missen. “Het liegen, bedriegen, konkelen en bondjes sluiten gaat dag en nacht door, ook buiten de camera’s om. Alleen daarom zal dit spel voor kijkers altijd een mysterie blijven.”

Ook bij Annemieke Schollaardt en Charlotte Nijs overheerst het enthousiasme, ook al wonnen ze het spannende programma niet. Conclusie: verliezend finalist is lang niet zo erg als na één aflevering naar huis gestuurd worden. Toch, Ron?

Op Veronica Superguide lees je alles over het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? In dit land vindt de spannende zoektocht plaats en déze bekende Nederlanders doen mee. Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? begint op 1 januari op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het hele interview met de verliezend finalisten van Wie is de Mol? lees je in Veronica Superguide. Verder lees je alles over het nieuwe seizoen Marble Mania, waar presentator Winston Gerschtanowitz zélf ook van moest slikken. Michiel Huisman vertelt over zijn rol van gemene hufter in de nieuwe thriller Angela Black en Egbert-Jan Weeber en Hannah Hoekstra praten over de nieuwe thriller Diepe Gronden, met Linda de Mol. Tot slot vertelt Michael C. Hall over zijn terugkeer als de wrekende seriemoordenaar Dexter Morgan.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.