Michael C. Hall: ‘Dexter was er nog gewoon’

Door Redactie
Michael C. Hall als Dexter Morgan

Acht jaar nadat Dexter Morgan ons leven uitzeilde, keert de populaire seriemoordenaar terug voor een vervolg! Veronica Superguide sprak met Michael C. Hall over Dexter: New Blood.

De finale van Dexter is één van de meest controversiële serie-eindes ooit. Dexter Morgan, een seriemoordenaar die alleen andere killers opruimde, vaarde een storm in terwijl de kijkers met ontelbare vragen achterbleven. Michael C. Hall heeft vaker over het einde van Dexter gesproken, maar in Veronica Superguide zegt hij dat het teleurstellende slot één voordeel had. “Als Dexter een ander einde had, dan zat ik hier nu niet. Ik ziet het als de zonneschijn achter de donderwolk van dat verbijsterende einde, dat zoveel woede opriep.”

Dexter is een verslaafde

In Dexter: New Blood leeft Morgan teruggetrokken in een klein dorpje. Hij hoopt dat de rust hem van zijn bloeddorst afhelpt, maar als er in de buurt lichamen worden gevonden begint er weer een vlammetje in Dexter te branden. Hall: “Je kunt je verleden, wie je was, niet zomaar achterlaten door je naam te veranderen en je leven te verplaatsen. Dexter is natuurlijk gewoon een verslaafde die probeert dat deel van zijn leven op afstand te houden.”

Michael C. Hall speelde Dexter jarenlang níet, maar hij pikte de draad zó weer op. “Het was bijna eng hoezeer hij nog altijd in me zat. In een van de eerste scènes die we opnamen wordt Dexter geconfronteerd met een plas bloed. Mijn lichaam reageerde daar heel sterk op, heel erg zoals Dexter zelf zou reageren. Op zich was dat best een opluchting, want het was lang geleden."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet Dexter: New Blood vanaf maandag 3 januari op NPO3, vanaf 22:49 uur.

In Veronica Superguide vertellen verliezend finalisten van Wie is de Mol? over hun ervaringen in het populaire programma. Verder lees je alles over het nieuwe seizoen Marble Mania, waar presentator Winston Gerschtanowitz zélf ook van moest slikken. Michiel Huisman vertelt over zijn rol van gemene hufter in de nieuwe thriller Angela Black. Egbert-Jan Weeber en Hannah Hoekstra vertellen iets meer over de nieuwe Nederlandse thrillerserie Diepe Gronden, met Linda de Mol.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.