Egbert-Jan Weeber over Diepe Gronden: ‘Unheimische, Scandinavische sfeer’

Door Redactie
Diepe Gronden

Nederlandse misdaadseries zijn er genoeg, maar binnenkort start op SBS6 Diepe Gronden: een Nederlandse, ‘Scandinavische misdaadserie. Veronica Superguide sprak met hoofdrolspelers Egbert-Jan Weeber en Hannah Hoekstra.

In Diepe Gronden vindt de politie het toegetakelde lichaam van een meisje in een natuurgebied. Profiler Anna van Kessel (Linda de Mol) probeert in het hoofd van de moordenaar door te dringen, tot ergernis van rechercheur Timon de Zwart (Weeber). Weeber: “Timon trekt het niet dat iemand hem komt vertellen hoe hij een dader moet zoeken.”

Diepe Gronden op SBS6 en Videoland

Volgens Egbert-Jan Weeber is Diepe Gronden spannend en een stuk anders dan bestaande Nederlandse misdaadseries. “Veel Nederlandse politieseries spelen zich af in de grote stad: Amsterdam, Rotterdam, Maastricht… Dat er meisjes in het slijk worden gevonden in een natuurgebied is veel spannender en doet denken aan die unheimische sfeer uit die Scandinavische thrillers.”

Hannah Hoekstra noemt Diepe Gronden vrij heftig, maar was daar op de set weinig van te merken. “Natuurlijk het was een heftige serie, waarin mensen stierven, maar het was ook keten. Zo hebben we op een warme zomerdag staan dansen in een van de make-up-trailers. Gingen we onwijs zweten en liep alle make-up uit. Dat was dus niet zo’n goed idee…”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.