Angela Black: Michiel Huisman als gemene hufter

Door Redactie
Michiel Huisman

Michiel Huisman speelt vaak aardige of heldhaftige types, maar in de nieuwe thriller Angela Black tapt hij uit een heel ander vaatje. Als de manipulatieve Olivier maakt hij het leven van zijn vrouw tot een hel!

Michiel Huisman speelt in de thriller Olivier Meyer: een projectontwikkelaar die is geobsedeerd met zijn perfecte imago. Zijn vrouw Angela (Joanne Frogatt) zit helemaal onder de knoet (en blauwe plekken) en ontvangt een waarschuwing van een privédetective. Olivier heeft schijnbaar sinistere plannen om Angela buitenspel te zetten.

In Veronica Superguide vertelt Michiel Huisman dat hij soms behoorlijk opzag tegen de opnames van Angela Black. ‘Mijn personage doet behoorlijk gruwelijke dingen, maar gelukkig is het allemaal maar nep. Dat helpt.’

Angela Black op NPO2

De nieuwe serie is volgens Huisman bedoeld als entertainment, maar Angela Black kan kijkers ook inzicht geven in gewelddadige relaties, denkt de acteur. “Het is makkelijk om te denken: waarom pakt ze niet gewoon haar spullen en gaat ze weg? Maar er is meer gaande dan een buitenstaander kan zien: ze zit vast in haar relatie, ook al mishandelt haar man haar. Ze kan niet zomaar haar kinderen achterlaten. Misschien kunnen we daar iets van leren.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Angela Black is vanaf zaterdag 1 januari te zien op NPO3. Dankzij rollen in Game of ThronesThe Haunting of Hill House en The Old Guard is Michiel Huisman inmiddels een gevestigde naam in Hollywood. Hetzelfde kunnen we helaas niet zeggen van zijn muziekcarrière.

In Veronica Superguide vertellen verliezend finalisten van Wie is de Mol? over hun ervaringen in het populaire programma. Verder lees je alles over het nieuwe seizoen Marble Mania, waar presentator Winston Gerschtanowitz zélf ook van moest slikken. Michael C. Hall praat over zijn terugkeer als de wrekende seriemoordenaar Dexter Morgan. Tot slot vertellen Egbert-Jan Weeber en Hannah Hoekstra over de nieuwe Nederlandse thrillerserie Diepe Gronden, met Linda de Mol.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.