Gemist: 2,5 miljoen kijkers voor bloedstollende Wie is de Mol?

Door Redactie
Gemist: 2,5 miljoen kijkers voor bloedstollende Wie is de Mol?

Het was een avondje vol pieken en dalen voor de 2,5 miljoen kijkers van de tweede aflevering van Wie is de Mol?

Ron

Zo zagen de negen overgebleven kandidaten tijdens een opdracht in een grote operazaal ineens Ron Boszhard weer voor hun neus verschijnen. De presentator moest het strijdtoneel vorige week als eerste verlaten maar kreeg van de makers van Wie is de Mol? nog één kans op terug te keren in het spel. Maar dan moesten de andere kandidaten zich wel bij hem voegen en dat gebeurde... niet. En dus ging de lachebek alsnog op het vliegtuig terug naar Nederland.

Jean-Marc

Na de test volgde zoals altijd de executie. Maar ook dit verliep niet helemaal zoals het hoort, niemand ging namelijk verplicht naar huis. Dat kwam omdat Fokke en Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol zelf de handdoek in de ring gooide. Slapeloze nachten en de stress van het spel hebben hem doen besluiten om huiswaarts te keren. 

Dagboek

"Ik was veel te moe en wilde er zelf mee ophouden", schrijft van Tol in Dagboek van een afvaller. "De eerste nacht had ik te weinig geslapen door het reizen, de spanning en lallende mensen op straat onder het raam van het hotel. De volgende nachten lukte het me ook niet om te slapen. Ik was dus doodmoe. Maar goed, je gaat toch door, want het is zo leuk om aan WIDM mee te doen.", aldus Van Tol. "Opeens besefte ik dat ik door de vermoeidheid en de stress niet helder genoeg meer was om welke opdracht dan ook nog uit te voeren. Ik heb dus – in goed overleg overigens – besloten om te stoppen en naar Nederland terug te gaan. Waarom niet door de test gewoon heel slecht te maken? Ik wilde niet het risico nemen om tóch door te mogen. Bij de eerste aflevering had ik uit eigen ervaring meegemaakt dat er altijd nog een kans was dat iemand de test toch nog slechter maakt dan jijzelf, zoals die arme Ron had gedaan", besluit hij zijn statement. 

En toen waren er dus nog maar acht. Op naar aflevering drie!