• Stranger Things

Kleine domper voor Stranger Things seizoen 5...

Stranger Things

Niet zo'n lekker nieuws voor Stranger Things seizoen 5: de afleveringen voor het aankomende, allerlaatste seizoen (gelukkig komt er nog wel een spin-off) zullen nogal anders verlopen...

Namelijk: niet zo lang!

Stranger Things seizoen 4

Na een door corona-ellende véél te lange wachttijd, konden we de afgelopen tijd in twee delen genieten van het vierde seizoen. En genieten... dat deden we! Onze massale binge-behoefte liet Netflix er zelfs even uit knallen. De afleveringen van seizoen 4 brachten een episch lange speeltijd met zich mee en de grote finale (check hier wat je van het einde moet maken) duurde zelfs een dikke 2,5 uur. Meer Stranger Things = natuurlijk altijd beter, maar reken er vooral niet op dat de afleveringen van seizoen 5 ook zulke filmlengtes hebben.

Afleveringen Stranger Things seizoen 5

Makers Ross en Matt Duffer zeggen in de podcast Happy Sad Confused dat de afleveringen korter zullen zijn dan die van seizoen 4. Waarom dan, in Vecna's naam?  "In het afgelopen seizoen duurde het bijna twee uur voordat onze kinderen echt in het bovennatuurlijke mysterie verwikkeld raken. Je ziet eerst waar ze nu zijn in hun leven en hoe ze worstelen met de aanpassing aan de middelbare school." Dat is - zonder het einde van 4 te spoilen voor wie dat nog moet zien - nu heel anders. De kids zitten nu middenin de Upside Down-ellende, dus die hele aanloop valt dan weg. Ook wel begrijpelijk dus.

Gelukkig krijgen we wel één supersized aflevering. "Verwacht dat de laatste aflevering net zo lang zal zijn als een film."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.