Gaten Matarazzo: ‘Er is een soort diepe angst omdat Stranger Things stopt’

Zoals we al weten is het einde van Stranger Things langzaam in zicht. Ja, we hebben nog een seizoen te goed, maar daarna is het uit met de pret. Als je hier als fan liever niet aan denkt, dan ben je niet de enige die er moeite mee heeft. Stranger Things-acteur Gaten Matarazzo heeft het er ook niet makkelijk mee en ervaart zelfs een soort ‘’diepe angst’’ door het eindigen van de Netflix-hitserie.

Gaten Matarazzo
© Netlifx Media Centre

Te gast in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon doet de jonge acteur een boekje open en vertelt hij wat hij er nou precies bij voelt nu de serie gaat eindigen.

Volwassen worden

Inmiddels is Gaten 20 jaar oud, maar toen Stranger Things startte met de allereerste opnames, was hij nog een tiener en pas 13 jaar. Met de rol van Dustin die hij nog steeds vertolkt in de serie, is hij echt volwassen geworden tijdens de opnames."Het is iets dat zo belangrijk is voor ons allemaal. Het is het bepalende onderdeel van de afgelopen tien jaar van mijn leven geweest."

Bitterzoet

Door het grote aandeel in Gaten zijn leven is het daarom ook niet makkelijk om afscheid te nemen van de serie die ook zoveel voor hem betekend heeft. Het voelt ‘’bitterzoet’’, zo geeft Gaten aan. "Er is een soort van opwinding, omdat je het altijd wilt afronden en wil zien hoe deze personages zich nog een laatste keer gaan ontwikkelen en hoe ze hun reis afmaken."

Baangarantie

Nu het einde van zijn rol nabij is mag hij weer aan de bak. Gaten zal namelijk naar nieuwe rollen moeten zoeken om brood op te plank te krijgen. Hij ervaart daarom ook een soort ‘’diepe angst’’, omdat hij weer moet gaan zoeken. "Het is niet alleen geweldig geweest, maar het is ook een tijdje een behoorlijk grote baanzekerheid geweest. Terug naar freelance."

Collega

Voor zijn collega David Harbour, die Jim Hopper speelt in de serie, is het misschien ook wat lastig, maar David gaf onlangs wel aan dat het goed is dat Stranger Things tot een einde komt.