David Harbour: ‘Het is tijd dat Stranger Things stopt’

Het vijfde seizoen van Netflix-hit Stranger Things hebben we nog te goed. Seizoen vijf zal ook het laatste seizoen zijn en de makers van de serie zijn niet de enigen die dat goed vinden. Zo geeft David Harbour, die politieagent Jim Hopper speelt, aan dat het tijd is dat het stopt.

Door Noah de Bruijn
David Harbour

In een gesprek met de website Discussing Film heeft David het gehad over de hitserie en wat het einde voor hem betekent. Oom agent geeft aan dat hij er wel vrede mee heeft dat de serie zijn einde nadert, maar dat hij het natuurlijk wel jammer vindt. ‘’Het is tijd dat het stopt, maar het is natuurlijk erg bitterzoet. Daarnaast zijn we allemaal volwassen geworden en is het tijd om het nest te verlaten en andere dingen en projecten te proberen.’’

Geduld is een schone zaak

Wanneer de olifant het verhaaltje van Stranger Things uitblaast is nog niet bekend. De makers zijn een jaar geleden begonnen met het schrijven van het laatste script, en lieten al weten dat ze verwachten dat de opnames in mei dit jaar beginnen. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat we weer kunnen genieten van de serie. Het filmen van een Stranger Things-seizoen duurt namelijk meestal zo’n vier maanden, waarna er nog maandenlang gewerkt wordt aan de special effects.

In de tussentijd even weer je geheugen opfrissen? Wij legden het einde van Stranger Things seizoen 4 voor je uit.