Zó lang moeten we nog wachten op Stranger Things seizoen 5

Wil je na het loeispannende seizoen 4 weten hoe Stranger Things afloopt? Dan moet je nog wel wat geduld hebben… Volgens hoofdrolspeler Noah Schnapp duurt het écht wel even tot het laatste seizoen van Stranger Things verschijnt.

Stranger Things

Stranger Things-hoofdrolspeler Noah Schnapp, die onlangs uit de kast kwam (net als zijn personage Will Byers), gaf via Instagram een update over het nieuwe seizoen Stranger Things. Een fan vroeg Noah hoe hij zijn schoolcarrière combineert met de opnames van de populaire Netflix-serie.

2025!?

Voor Stranger Things seizoen 5 is er volgens Noah geen vuiltje aan de lucht. Schnapp rondt komend voorjaar zijn opleiding af, en de opnames staan gepland voor mei 2023. Voorheen was het totaal onduidelijk wanneer Stranger Things seizoen 5 gepland stond, maar door deze opmerking kunnen we een voorzichtige inschatting maken.

Het filmen van een seizoen Stranger Things duurt meestal een maand of vier, en daarna wordt er nog maandenlang gewerkt aan de indrukwekkende special effects. Als het filmen in augustus klaar is, dan lijkt het erop dat Stranger Things seizoen 5 op z’n vroeg in de zomer van 2024 op Netflix staat. Met een beetje pech zou het zelfs eind 2024 of zelfs 2025 kunnen worden!

De toekomst van Stranger Things

Bijkomend probleem is dat de cast van Stranger Things inmiddels keihard aan het puberen is geslagen. Will, Eleven en Mike zien er in het laatste seizoen van Stranger Things waarschijnlijk al uit alsof ze een hypotheek hebben en een ruime middenklasser rijden…

Over het afsluitende seizoen van Stranger Things is nog weinig bekend, maar we weten wél dat de afleveringen minder lang zijn dan die in seizoen 4. De slotaflevering is volgens de makers wél weer enorm lang, als spectaculaire afsluiter. Daarnaast wordt er ook al een tijdje gewerkt aan een spin-off van Stranger Things, maar dat project is nog helemaal geheim.