Stranger Things-ster Noah Schnapp komt uit de kast

Gelukkig is het klimaat in Hollywood inmiddels ernaar dat jonge acteurs het niet eng meer vinden om uit de kast te komen. Al kwam de onthulling voor de familie van Noah Schnapp (18) niet als een verrassing. "Dat weten we", was hun reactie.

Noah Schnapp

Het is misschien de kortste coming out ooit. In een TikTok-filmpje van maar acht seconden, deelt de jonge acteur het zeer persoonlijke nieuws dat hij aan z'n familie en vrienden heeft laten weten dat hij gay is. In het filmpje playbackt hij bij een geluidsfragment waarin een vrouw zegt: "You know what it never was? That serious. It was never that serious. Quite frankly, it will never be that serious." Die uitspraak was zo'n beetje de reactie die hij kreeg op z'n coming out van z'n familie en vrienden.

Life imitating art

Volgens Noah, die in Stranger Things Will Byers speelt, valt zijn karakter ook op jongens. In dit geval een jongen in het bijzonder, namelijk zijn vriend Mike, gespeeld door Finn Wolfhard. Daar werd lang over gespeculeerd en fans waren het er ook niet altijd over eens, maar afgelopen juli zei Noah tegen Variety dat Will "100% gay is". De steun die hij kreeg van fans van de serie na die onthulling over z'n karakter zal hem gesterkt hebben in zijn persoonlijke ontboezeming.

Steun van familie

Voor z'n familie was zijn persoonlijke nieuws net zo weinig verrassend als de voorkeur van zijn karakter Will. Bij zijn TikTok filmpje schrijft hij dat de enige reactie hij zo'n beetje kreeg van z'n familie en vrienden op z'n nieuws: "we know". Voor Noah is het ook weleens fijn dat zijn uitspraak geen nieuws is. Jaren geleden kwam hij al eens in de problemen toen hij per ongeluk zijn mond voorbij praatte over ontwikkelingen in het nieuwe seizoen bij een fanconventie.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things te zien zal zijn bij Netflix. Al weten we wel dat ze korter zullen zijn dan normaal.