Meer duidelijkheid over laatste seizoen Stranger Things

Goed nieuws voor de fans van de Netflix-hit Stranger Things: het einde is dan nu toch echt in zicht. Volgens castlid David Harbour beginnen in juni de opnames voor het laatste seizoen. Het slechte nieuws is dat het dan waarschijnlijk pas in 2025 te zien is. Maar ja, dan hebben we in elk geval iets om naar uit te kijken.

De cast van Stranger Things

Het wachten op Stranger Things begint intussen net zo gekmakend te worden als de serie zelf. Af en toe krijgen we een klein beetje hoop, doordat een castlid een willekeurige datum noemt, maar dan blijkt het toch weer anders te zijn. Nu blijkt dat de opnames echt niet zo lang meer op zich laten wachten, waardoor de première eindelijk ook binnen handbereik komt. Als je lange armen hebt tenminste.

Als de sherriff het zegt..

David Harbour, beter bekend als sherriff Jim Hopper in de populaire Netflix-serie, heeft z'n agenda eindelijk geblockt voor de opnames. Tijdens Middle East Film & Comic Con dat afgelopen week plaatsvond in Abu Dhabi zei David dat de opnames van het vijfde en laatste seizoen in juni gaan beginnen. Eindelijk, kunnen we zeggen, want seizoen vier is al sinds de zomer van 2022 op Netflix te zien.

Lange nabewerking

Volgens de Amerikaanse entertainmentsite The Wrap is het wachten daarmee bepaald nog niet voorbij. Want de opnames van een seizoen duren gemiddeld een jaar en dan is er door alle special effects ook nog een hele lange nabewerkingstijd. Daarmee is de verwachting dat het slot van de serie pas in 2025 te zien zal zijn dus.

Stroomversnelling

Over het plot van het laatste seizoen is eigenlijk nog niets bekend, al heeft schrijver Ross Duffer wel een vage hint gegeven. Volgens hem zal het laatste seizoen in een stroomversnelling gaan. Dat moet ook wel, want het lastige aan een serie met pubers is dat die nogal snel van gedaante kunnen wisselen. Zeker als er meerdere jaren tussen zitten. Maar goed, door die stroomversnelling kan het seizoen dus weleens ramvol spannende wendingen zitten. We gaan het zien. Ooit.

De eerste vier seizoenen van Stranger Things zie je op Netflix.

Bron: ANP/Veronica Superguide