Million Dollar Island

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Million Dollar Island
Expeditie RobinsonSBSRTLBrandende Vraag

Expeditie Robinson vs Million Dollar Island: welk survivalprogramma is beter?

|
|

Laatste update:

Million Dollar Island komt vanavond ten einde en het SBS-antwoord op Expeditie Robinson is regelmatig vergeleken met het succesvolle RTL-programma. Met het oog op de finale is het tijd om de conclusie te trekken: welk eilandprogramma is beter?

Na zestien weken komt er een einde aan Million Dollar Island. De afvalrace begon met honderd deelnemers, die allemaal een bandje kregen ter waarde van 10.000 euro. Door spelletjes te spelen, werd het aantal deelnemers steeds kleiner en wie het eiland moest verlaten, moest ook het bandje aan een andere speler geven. Door vriendschappen te sluiten, wisten spelers zo veel mogelijk geld te sparen en dat zorgde natuurlijk voor het nodige drama. In de finale zijn nog drie mensen over en de winnaar gaat naar huis met alle honderd bandjes en dat is in totaal een megabedrag van maar liefst 1 miljoen euro!

Dat klinkt spannend en John de Mol had verwacht een hit in handen te hebben. Dat viel tegen en veel kijkers vonden het te veel een slappe kopie van Expeditie Robinson. We hebben daarom beide programma's met elkaar vergeleken.

Kijkcijfers

Kijkcijfers liegen er niet om. Waar John de Mol had gehoopt om een hit voor SBS6 te produceren, bleef Million Dollar Island daar ver achter. Het is een flop geworden en dat terwijl het programma enorm duur is om te maken. Presentator Dennis van der Geest vertelde al tegen Shownieuws dat hij niet heel blij was met de uitzenddatum: ‘’We zitten op zondagavond half tien, dat is ook een lastig tijdstip.’’

De kijkers zien dan toch liever BN’ers stuntelen op een onbewoond eiland en de strijd met elkaar aangaan tijdens pittige proeven. Expeditie Robinson scoort zelfs zó goed dat het programma dit jaar een extra editie erbij kreeg: de All Stars-variant, waarin oud-kandidaten nog een keer mochten proberen de almachtige Robinson-titel te winnen. Wie dat uiteindelijk is gelukt, lees je hier!

Winnaar van deze ronde: Expeditie Robinson.

De deelnemers

Expeditie Robinson begon met onbekende Nederlanders tegen elkaar te laten strijden, maar later heeft het survivalprogramma alleen nog maar BN’ers gevraagd voor de klus. In Million Dollar Island is kermisexploitant Daisy de enige die dichtbij een bekende Nederlander komt.

Hoewel er hartstikke leuke deelnemers op het miljoeneneiland hebben gezeten, zaten er ook een paar rotte appels tussen. Zo zijn er drie mannen weggestuurd omdat zij agressief gedrag vertoonden. Dat is niet zo gezellig, en al helemaal niet in een omgeving waarin je vooral op elkaar bent aangewezen. In Expeditie gaat het er dan ook vaak gemoedelijker aan toe en meerdere deelnemers zijn na afloop goede vrienden geworden.

Winnaar van deze ronde: Expeditie Robinson.

Proeven

Als laatste de proeven en spellen: deze ronde is bijvoorbaat al gewonnen door het survivalprogramma van RTL 4, want niets kan op tegen de groots opgezette proeven van Expeditie Robinson, die af en toe heftiger zijn dan gedacht. De details in de spellen en hoe de productie het iedere keer weer voor elkaar krijgt om dit soort klimtuinen in elkaar te schroeven is meer dan een applaus waard. Million Dollar Island kwam daarentegen met kinderachtige spelletjes, die verrekte saai waren om naar te kijken. 

De winnaar van deze ronde: Expeditie Robinson.

De winnaar is duidelijk. Expeditie Robinson heeft de strijd tussen de eilanden gewonnen!

De finale van Million Dollar Island is vanavond om 21.30 uur te zien op SBS6. Expeditie Robinson (mét nieuwe presentator), is vanaf 28 augustus op RTL 4 te zien.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder