Expeditie Robinson All Stars

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Expeditie Robinson All Stars
Expeditie RobinsonRealityTVBrandende Vraag

Wat levert Expeditie Robinson nou écht op?

|
|

Laatste update:

Miljoenen, schnabbels of juist ontelbare haters: wat betekent deelname voor de winnaars? Wij zochten het uit…

Geen miljoenen, wel een kwart ton prijzengeld

In 2012 was het prijzengeld nog om over naar huis te schrijven, weet winnaar Fatima Moreira de Melo. “Ze maken bij dit programma nooit echt bekend hoeveel [prijzengeld] er is. In mijn tijd was dat nog 50.000 euro. Ik denk dat dat nu… In het jaar erop was het al gehalveerd, toen was het 25.000 euro. Maar goed, dat is een klap met geld waar je voor speelt en dat kan je natuurlijk wel wat zenuwachtiger maken voor zo’n finalespel, want drie krijgen nul euro en eentje krijgt die grote prijs.

Fatima Moreiro in RTL Boulevard

BN’er status met normaal inkomen

Van nobody naar somebody: Judoka Carlos Platier Luna werd in 2017 in een klap een nationale held. Met gillende fans. “Vooral die eerste weken waren hectisch. Ik studeerde Lichamelijke Opvoeding en ineens werd ik overal voor gevraagd; het openen van winkels, judoclinics, deelname aan tv-programma’s, zoals Eilandpraat en De Jongens tegen de Meisjes.” Zoals Fatima hierboven al voorspelde, werd zijn bankrekening met bruto 25.000, netto 17.000 euro gespekt. Lekker, maar geen super de luxe leventje:  “Ik heb gewoon een normaal inkomen. Mijn leven bestaat momenteel uit trainen en schnabbelen. Een paar keer per maand geef ik een boks- of judo-clinic. Daar kan ik net mijn huisje, auto, telefoon en boodschappen van betalen.” Maar wie weet wat de toekomst nog brengt... 

Carlos Expeditie All Stars

Een uitnodiging voor de All Stars-editie

Expeditie Robinson een once in a lifetime opportunity? Niet voor winnaars Carlos Platier Luna, Kay Nambiar, Hugo Kennis, Edith Bos, Boer Jan en Boerin Bertie. Over die eerste keer zegt een van de eerste afvallers van het nieuwe seizoen: ”Het overleven in de natuur en het deelnemen aan het programma is een once in a lifetime experience. Het was een prachtige ervaring." Twice in a lifetime dus...  

Expeditie Robinson All Stars

Een CV vol presentatieklussen

Winnaar van de Nationale Sekstest – Kay Nambiar deed het in 2014 nog als de beste. Dat niet alleen: Kay werd vervolgens gekroond als nieuw gezicht van MTV: “Ik had nooit verwacht dat ik het zou gaan doen, maar na Robinson ben ik verschillende tv-programma’s gaan presenteren.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Een hoop haters

Expeditie 2019 staat bekend als het seizoen van de vieze - uh tactische spelletjes. De Robinson die hiermee begon: Fatima Moreira de Melo. Dit leverde haar veel haters op. “Ik kreeg veel reacties over me heen via Twitter. Die reacties waren best heftig. Ik had Lodewijk (de sympathieke tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, red.) een mes in zijn rug gestoken – wat ook zo was - maar ik begrijp niet dat mensen dat niet begrepen. Expeditie Robinson is namelijk een spel, waarin het ‘oké’ is om tactisch te spelen. Ik wilde het zo goed mogelijk doen.” Ook Kay Nambiar herinnert zich de haters dankzij zijn bondje met BFF Freddy. “Dan stond ik in de supermarkt en kreeg ik ineens te horen dat ik een achterbakse lul ben. Ook bedankt, zei ik dan.”

Nieuwe vrienden

Als je samen zo’n onvergetelijke ervaring meemaakt met een hoop mooie, maar ook pijnlijke momenten, levert dat een band op.  Niet gek dus dat veel Robinsons een hoop nieuwe #bestfriends krijgen. Zo vertelt tv-kok Hugo Kennis aan Metro Nieuws over buddy Eva Cleven: "Zij is een vriendin geworden voor het leven. Ze zit in mijn hart en blijft in mijn hart.”

Expert in geheimen bewaren én een zelfvertrouwenboost

Jongste winnaar ever Robert Rodenburg weet inmiddels als de beste hoe je geheimen bewaart:  "Ik had zelfs stories gemaakt dat ik met vrienden aan het eten was, die had ik dan opgeslagen en ingepland." Vervolgens mocht hij zijn #winner-status niet van de daken schreeuwen. En dat terwijl de Robinson een hoop online bagger naar zijn hoofd kreeg, zo vertelt hij aan LINDA. “Ze zeiden dan: ‘Die homo in de roze trui ligt er binnen een week uit’. Dan dacht ik wel even van: wacht maar, je zal vanzelf zien wat ik kan. Ik heb bewezen dat er ook een Robinson in mij zit. En volgens mij zit die eigenlijk gewoon in iedereen.”

Je ziet Expeditie Robinson: All Stars elke donderdag op RTL4, vanaf 20:30 uur. Op Videoland kun je al een aflevering vooruitkijken.

Lees verder