Fatima Moreira de Melo expeditie robinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fatima Moreira de Melo expeditie robinson

Fatima Moreira de Melo: 'Zo hoog is Expeditie Robinson-prijzengeld'

|
|

Laatste update:

Wat krijgt de winnaar van Expeditie Robinson eigenlijk? Hoe hoog is het prijzengeld? Fatima Moreira de Melo klapt bij RTL Boulevard uit de school: “In mijn tijd was dat nog 50.000 euro.”

Fatima over Expeditie Robinson

Fatima Moreira de Melo blikt aan de desk bij RTL Boulevard terug op haar tijd in Expeditie Robinson. Ze deed negen jaar geleden mee én wist het spelprogramma op spectaculaire wijze te winnen! Fatima noemt het huidige seizoen "hardcore", vooral omdat het steeds zo koud is in Kroatië. Ze durft ook niet te zeggen of ze onder die weersomstandigheden wel mee had gedaan: “Die kans was wel kleiner geweest”, lacht ze.

'Ze maken nooit bekend hoeveel prijzengeld er is'

Gelukkig doorstaan de Expeditie Robinson-kandidaten al die ontberingen niet voor niets. Er valt prijzengeld te verdienen! Fatima vertelt: “Ze maken bij dit programma nooit echt bekend hoeveel [prijzengeld] er is. In mijn tijd was dat nog 50.000 euro. Ik denk dat dat nu… In het jaar erop was het al gehalveerd, toen was het 25.000 euro. Maar goed, dat is een klap met geld waar je voor speelt en dat kan je natuurlijk wel wat zenuwachtiger maken voor zo’n finalespel, want drie krijgen nul euro en eentje krijgt die grote prijs.”

Fatima stond met drie anderen in de finale. Ze spraken af dat ze het prijzengeld zouden delen. De winnaar kreeg 40.000 euro, de nummers twee en drie elk 5.000 euro.

De finale van Expeditie Robinson is vanavond om 20:00 uur te zien op RTL 4. Robbert Rodenburg, Britte Lagcher, Do, Anouk Maas nemen het tegen elkaar op!

RTL Boulevard zie je elke dag om 18:35 uur op RTL 4. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder