Rick Brandsteder neemt stokje van Kaj Gorgels over in Expeditie Robinson

Door Lise Knipping
Rick Brandsteder

''We zijn begonnen met de opnames voor Expeditie, maar ik mis jou! Waar ben je?', vraagt huidige Expeditie Robinson-presentatrice Nicolette Kluijver aan Kaj Gorgels tijdens een FaceTime-gesprek. Zijn stokje wordt vanaf volgend seizoen namelijk overgenomen door een nieuw (maar bekend) gezicht: Rick Brandsteder. 

Wil je niets missen? Check hier alles over Expeditie Robinson 2022

Oud-presentator Kaj Gorgels (die we ook kunnen kennen van Temptation Island: Love or Leave) 'baalt als een stekker', maar zegt nu teveel projecten te hebben om richting het Robinson-eiland te gaan. En gelukkig opent die verdrietige mededeling wél genoeg deuren voor Rick Brandsteder. Hij vormt nu samen met Nicolette het presentatieduo voor Expeditie Robinson, dat meldt RTL. 

'Droom die uitkomt'

Voor Rick is de presentatieklus een droom die uitkomt. De presentator (ook bekend van Temptation Island en als wingman van Tony Junior en Thomas van der Vlugt in The Bachelor) waagde zich in 2014 als kandidaat aan het uitdagende eilandleven in Expeditie. ''Het is voor mij heel mooi om dan ook eens aan de andere kant te staan'', vertelt de presentator.

Het spannende survivalprogramma zet de deelnemers voor wat pittige proeven. Wie de deelnemers van het nieuwe seizoen zijn, is nog niet bekend. Het vorige, speciale, seizoen is pas achter de rug, maar we kunnen ons alvast verheugen op de nieuwe afleveringen!

Expeditie Robinson is vanaf 28 augustus te zien op RTL 4. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.