Heftige Expeditie Robinson: All Stars-proef: ‘Ik begon flauw te vallen’

Expeditie Robinson: All Stars
© RTL Nederland

Met de finale van Expeditie Robinson: All Stars in zicht, neemt de intensiteit van de proeven toe! Dat ondervonden Dominique Hazeleger en Niels Gomperts vanavond aan den pijnlijke lijve: “Ik moet gewoon stoppen voordat ik überhaupt niet de finale kan spelen.”

 

Spoilers voor de Expeditie Robinson: All Stars-aflevering van vanavond!

Expeditie Robinson: All Stars is de real deal

Expeditie Robinson: All Stars bewees vanavond maar weer eens de real deal te zijn. Vooral Dominique Hazeleger moest flink aan de bak. Zelfs nadat ze een loodzware proef van de overige eilandbewoners wist te winnen, was samen met Niels Gomperts uitpuffen op Winnaarseiland er niet bij… Er werd namelijk via een duel besloten wie van hen de eerste finalist van Expeditie Robinson: All Stars zou worden.

‘Mentale kracht en uithoudingsvermogen’

“Het duel draait om mentale kracht en uithoudingsvermogen”, stelt presentatrice Geraldine Kemper. En dat blijkt niet gelogen! Dominique en Niels moeten zich tijdens hun duel namelijk zo lang mogelijk staande houden op een trap smalle treden, waar ze slechts een paar van hun tenen op kwijt kunnen. Ondanks dat beide kandidaten flink pijn krijgen, het zweet van hun gezicht gutst en de vliegen irritant rond zoemen, weten Dominique en Niels maar liefst 40 minuten te blijven staan!

‘Ik moet gewoon stoppen’

Uiteindelijk is het Niels die als eerste opgeeft… En daarmee is Dominique de eerste finalist van Expeditie Robinson: All Stars! Tijdens de Eilandraad, waar de verliezer zich moest melden, vertelt Niels hoe zwaar het was: “We hebben er 40 minuten gestaan en ik begon flauw te vallen. En toen dacht ik: ik moet gewoon stoppen voordat ik überhaupt niet de finale kan spelen.”

 

Niels ging met immuniteit naar de Eilandraad. Hij kon dus niet naar huis worden gestuurd. Van wie we wel afscheid moesten nemen? Dat was Edith Bos, die haar vertrek al een poosje aan zag komen.  

Expeditie Robinson zie je elke donderdag om 20:30 uur op RTL 4. Vooruitkijken doe je bij Videoland. Hier lees je wie er dit seizoen allemaal meedoen aan het programma én met welk geldbedrag de winnaar uiteindelijk naar huis gaat!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.