Disney+ logo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Disney+ logo

Disney+: wat kan je erop kijken en wat moet je weten?

|
|

Laatste update:

Het is bijna zover! Over ruim 2 maanden wordt de nieuwe streamingdienst Disney+ gelanceerd. En ook in Nederland kunnen we al vanaf 12 november meteen beginnen met kijken! Hoeveel gaat het kosten, wat wordt het aanbod en waar kan je het op kijken? Hier staat alles duidelijk op een rij voor wie een abonnement wil aanschaffen. 

UPDATE: Met de vervroegde (en gratis!) release van Disney+ in Nederland is nog niet alle onderstaande content meteen beschikbaar op de streamingdienst. Alle Disney+ exclusives laten nog even op zich wachten. 

Vanaf wanneer kan ik Disney+ kijken?

Disney+ is sinds 12 september in Nederland beschikbaar - daarmee zijn we de eerste ter wereld. De dienst is tot 12 november zelfs helemaal gratis! 

Kosten

Vanaf 12 november is de gratis proefperiode voorbij en zullen we gewoon moeten gaan lappen. Je hebt een abonnement voor 6,99 euro per maand. Ook kan je trouwens kiezen voor een jaarabonnement. Hier betaal je 69,99 euro voor, dit komt dan neer op zo'n 5,80 euro per maand. 

Welke films en series staan op Disney+?

Dan de volgende belangrijke vraag: wat krijgen we voorgeschoteld bij de streamingdienst? We weten nog niet exact welke films en series er allemaal beschikbaar zullen zijn. Wat we wel weten is dat vanaf de releasedatum er 90 klassieke Disney-titels op de site staan, waaronder Assepoester, Vaiana en Peter Pan, maar ook de live-action Dumbo, Alice in Wonderland en Belle en het Beest. Ook Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic zijn van de partij. Kijk hier eens voor een voorlopig overzicht.

Net zoals concurrent Netflix, gaat Disney+ hun eigen films en series produceren. Er komen bijvoorbeeld nog meer live-action verfilmingen van onder andere Lady en de Vagebond en Merlijn de Tovenaar.

Disney (Channel) 

Onder die 90 Disney-films valt ook de complete Disney Signature Collection bestaande uit de 13 grootste klassiekers zoals Aladdin, Sneeuwwitje en Belle en het Beest. Als je vroeger fan was van Disney Channel kan je binnenkort jouw jeugd weer herleven. Meer dan 100 films en 5000 afleveringen van onder andere The Suite Life, Ducktales, Kim Possible en That’s So Raven zullen te zien zijn. Disney is druk bezig met Frozen 2, die je een paar maanden na de bioscooprelease ook kan streamen. En als klapper op de vuurpijl is er een nieuwe High School Musical-serie in de maak!

Marvel

Naast de grote bioscoopknallers, zoals Avengers: Endgame en Captain Marvel, komen er ook een aantal nieuwe Marvel-series uit. Zo kruipt Tom Hiddleston weer in de huid van Loki, maar ook Hawkeye mag zijn pijl en boog uit de kast halen. Daarnaast krijgen we nieuwe Avengers-series: The Falcon and The Winter Soldier en Wanda and the Vision. In What If... zien we ook een paar van onze favoriete personages uit het MCU terug. Dit wordt een geanimeerde serie die laat zien wat er zou gebeuren als de belangrijkste momenten in Marvel-geschiedenis anders waren gelopen. Denk bijvoorbeeld aan de vraag "Wat als Thor het brein van Bruce Banner had gehad?". 

Star Wars

Disney gaat zich ook focussen op nieuwe Star Wars-releases. Sowieso komt de gehele franchise op de streamingdienst. Daarnaast gaan ze een zevende seizoen van Clone Wars maken, en krijgen we 2 nieuwe series: The Mandalorian en een Rogue One-prequelserie met Diego Luna als Cassian Andor.

Disney+: wat kan je erop kijken en wat moet je weten?

Pixar

Al je favoriete Pixar-figuurtjes verhuizen naar Disney+. Naast alle bestaande Pixar-films en shorts krijgen de Toy Story-personages Forky en Bo Peep beide hun eigen serie. Ook Mike en Sulley gaan weer terug aan het werk in Monsters at Work.

FOX-series

FOX is nu van Disney en dat betekent dat je een groot deel van hun aanbod kan zien op de streamingdienst. Je kan alle 30 seizoenen van The Simpsons en alle 7 seizoenen van Malcolm in the Middle gaan bingen. Ook grote filmtitels als The Sound of Music, The Princess Bride, Avatar, Garfield en Home Alone 3 zullen hierdoor beschikbaar zijn. Verder zijn zowel een Love, Simon als een The Sandlot tv-serie in de maak. 

National Geographic

National Geographic zorgt niet alleen voor uren aan prachtige natuurbeelden, ook gaan ze werken aan het nieuwe programma Magic of Animal Kingdom. Hierin volgen we de verzorgers van de dieren in Walt Disney World Resort. Voor shows als Dog Whisperer with Cesar Milan, Gordon Ramsay Uncharted, Running Wild With Bear Grylls en The Incredible Dr. Pol kan je voortaan ook terecht op Disney+. 

Realitytv

Als laatste komt Disney+ nog met een aantal nieuwe seizoenen van realityprogramma’s. Zo krijgen de shows Marvel’s Hero Project en Kristen Bell’s muzikale Encore! er een nieuw deel bij. Voor de kookliefhebbers wordt Be Our Chef geproduceerd, en Jeff Goldblum krijgt ook zijn eigen docuserie.

Waar kan je Disney+ op kijken?

Je kan de streamingdienst net zoals Netflix bekijken op je browser en telefoon. Daarnaast komt een Disney+ app voor Android TV, Apple TV, PlayStation 4 en Xbox One. Ook kan je net zoals in de iTunes Store de beschikbare films en series ook los huren, maar dit is wel duurder dan een lidmaatschap. 

Lees verder