Een waardig afscheid? “Avengers’ Hawkeye krijgt eigen serie op Disney+”

Een waardig afscheid? “Avengers’ Hawkeye krijgt eigen serie op Disney+”

Variety heeft laten weten dat Hawkeye de volgende ster uit het Marvel Cinematic Universe is die zijn eigen serie op Disney+ krijgt. In de serie kruipt Avenger-acteur Jeremy Renner weer in de huid van boogschutter Clint Barton.

Afscheid van de oude garde

Naar verwachting zien we in de Disney+-serie hoe Clint Barton de spreekwoordelijke fakkel overdraagt aan Kate Bishop uit de Young Avengers. En dat is best logisch: er wordt namelijk aangenomen dat met Avengers: Endgame het boek dichtgaat voor veel MCU-personages. Hun verhaallijnen worden (deels) afgerond en er kunnen nieuwe superhelden opstaan. Gelukkig lijkt het erop dat Disney op een waardige manier afscheid van de oude garde wil nemen. Onder meer dus via series als deze over Hawkeye, en andere projecten met Loki, Vision en Scarlet Witch, en Falcon en Winter Soldier in de hoofdrollen.

Een waardig afscheid? “Avengers’ Hawkeye krijgt eigen serie op Disney+”

Maar eerst Avengers: Endgame!

Jeremy Renner heeft zijn rol als Hawkeye in verschillende Marvel-films vertolkt. Dat begon al in Thor. Later maakte hij zijn opwachting in Avengers, Avengers: Age of Ultron en Captain America: Civil War. Ook is hij gelukkig nog gewoon te zien in Avengers: Endgame! Een releasedatum voor de Hawkeye-serie is nog onbekend. Variety vermoedt dat er zo’n 6 à 8 afleveringen gemaakt worden. Ook dat kunnen we echter helaas nog niet met zekerheid stellen. Disney heeft namelijk nog niet gereageerd. Fingers crossed dat we snel een bevestiging krijgen, aangezien de kans dat wij deze Hawkeye-serie als eerste mogen zien namelijk zeker aanwezig is!