Mandalorian, seizoen 2

Veronica Superguide logo
Mandalorian, seizoen 2

Star Wars-serie The Mandalorian is “een fenomenale prestatie”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De gerenommeerde Duitse filmmaker Werner Herzog is vol lof over de Star Wars-serie The Mandalorian. De 78-jarige regisseur speelde op verzoek van bedenker Jon Favreau een rolletje in de serie, en kon werkelijk niet geloven wat hij daar allemaal op de set zag. Dit vertelde Herzog in een interview met nieuwsbureau AP naar aanleiding van zijn nieuwe documentaire Meeting Gorbachev.

Onbetrouwbaar personage

Ook al is Herzog vooral bekend als documentaire-regisseur, een paar jaar geleden was hij ook te zien als de schurk in de Tom Cruise-film Jack Reacher. Favreau vroeg hem om ook in The Mandalorian zo'n personage neer te zetten: “Het is een onbetrouwbaar personage en ik zei ‘ja dat kan ik wel doen’.” Eenmaal op de set was hij diep onder de indruk van hoe echt het er allemaal uitzag.

“Een fenomenale stap voorwaarts”

The Mandalorian is niet gemaakt zoals andere grote films, die allemaal op greenscreen gefilmd worden. Dit is een fenomenale stap voorwaarts.” Zo vertelt Herzog. “Als acteur zie je de hele planeet waar je op verkeert. De camera kan tussen ons door bewegen en ziet hetzelfde landschap. Het brengt filmmaken terug naar waar het moet zijn. Het is een fenomenale prestatie”. Zeker afkomstig van Herzog is dit een opmerkelijk compliment, want de Duitser heeft zelf aan het roer gestaan van de in Zuid-Amerika opgenomen film Fitzcarraldo. De productie van deze film uit 1982 staat nog steeds te boek als één van de lastigste en zwaarste filmshoots ooit.

Merkwaardig genoeg biechtte Herzog in hetzelfde interview ook op dat hij zelf nog nooit een Star Wars-film gezien had! Hij heeft dus nog wat huiswerk te doen voordat The Mandalorian ergens eind dit jaar of begin volgend jaar te zien zal zijn.

Lees verder