• Star Wars

Disney onthult releasedatum The Mandalorian seizoen 3

Baby Yoda/Grogu in The Mandalorian

Het is al anderhalf jaar geleden dat The Mandalorian en Grogu/Baby Yoda schitterden in hun eigen serie. Na gastrollen in The Book of Boba Fett gaat het duo over een tijdje weer verder in The Mandalorian seizoen 3. Disney heeft vandaag onthuld wannéér dat is.

Tijdens een persconferentie op de Star Wars Celebration heeft Disney bekendgemaakt dat seizoen 3 van The Mandalorian in februari 2023 verschijnt. Een precieze datum is nog niet bekendgemaakt, maar het scheelt dus niet veel.

De verwachting was dat The Mandalorian eerder terug zou keren, maar de nieuwe Obi-Wan Kenobi-serie hield een paar opnamelocaties bezet, waardoor de serie iets vertraagd is. In The Book of Boba Fett zagen we dat Grogu/Baby Yoda werd opgeleid door Luke Skywalker, maar dat de groene alien uiteindelijk tóch terugkeerde naar zijn buddy Din Djarin.

Disney liet ook de eerste trailer zien van Andor: de spin-off-serie van Rogue One, die draait om spionerende rebellen die het keizerrijk te slim af proberen te zijn. Deze serie start op 31 augustus op Disney+. De The Mandalorian-spin-off rond de Jedi Ahsoka Tano verschijnt óók in 2023, maar meer is daarover nog niet bekend.

De toekomst van Star Wars lijkt zich voorlopig vooral op de televisie af te spelen! Op vrijdag 27 mei start de nieuwe serie Obi-Wan Kenobi, met Ewan McGregor en Hayden Christensen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.