De nieuwe Star Wars-serie Andor

Veronica Superguide logo
De nieuwe Star Wars-serie Andor
Star Wars

Eerste beelden nieuwe Star Wars-serie Andor

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Vóór Star Wars: A New Hope vochten de rebellen op sneaky manier tegen het machtige keizerrijk. In de nieuwe serie Andor zien we de geboorte van de verzetsbeweging. Dit zijn de eerste beelden!

Star Wars begon met een opstand tegen een keizerrijk, maar eigenlijk weten we nog vrij weinig van wat er verder allemaal speelt. Wat doet het keizerrijk voor nare dingen? En wie zijn de mensen die in opstand komen? In Rogue One zagen we daar al iets meer van, en in de spin-off Andor ontdekken we nog veel meer over dit conflict.

Cassian Andor (Diego Luna) was in Rogue One de geslepen rebel, die informatie verzamelde én af en toe een hotemetoot van de slechteriken omlegde. In deze spin-off-serie zien we hoe hij een belangrijke rol speelt in het verzet, en hoe de rebellen precies in opstand kwamen.

Star Wars-thriller?

Van alle Star Wars-series lijkt Andor het minst te drijven op nostalgie, en de serie lijkt zelfs de ‘thriller’-kant op te gaan. Naast Diego Luna zijn er rollen voor o.a. Stellan Skarsgard, Adria Arjona en Fiona Shaw (Harry Potter).

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

De eerste twee afleveringen van Andor staan vanaf 31 augustus op Disney+. De opnames voor het tweede seizoen starten dit najaar al. Op vrijdag 27 mei begint eerst nog de nieuwe Star Wars-serie over Obi-Wan Kenobi, met Ewan McGregor en Hayden Christensen.

Lees verder