Dit zijn alle aankomende Star Wars-series

Star Wars Obi-Wan Kenobi

Krijg jij ook geen genoeg van Star Wars? Dan hebben we goed nieuws want Disney+ wordt volgehangen met nieuwe Star Wars-series de komende jaren! We praten je bij over alle aangekondigde Star Wars-series.

 

Obi-Wan Kenobi

Start 25 mei op Disney+

Jaha deze kan je al bijna beginnen te kijken. Op 25 mei worden de twee eerste afleveringen van Obi-Wan Kenobi op Disney+ geknald. Ewan McGregor keert terug als de Jedi die ooit naast Anakin Skywalker vocht en hem de schurk Darth Vader zag worden. Star Wars: Episode III eindigde met Obi-Wans vlucht naar de woestijnplaneet Tatooine, waar hij Anakins zoontje Luke Skywalker verborgen heeft. Obi-Wan start 10 jaar later, op het punt dat de Jedi in een woestijnkluizenaar is veranderd. Maar Darth Vader is nog steeds op zoek naar hem…

Andor

Zomer 2022 op Disney+

Diego Luna keert terug als Cassian Andor met zijn eigen Disney+ serie. Andor was een van de helden uit de nieuwe Star Wars-film Rogue One maar overleed daarin op het eind. Logischerwijs speelt de serie Andor zich voor die film af, vijf jaar eerder om precies te zijn, wanneer de rebellenorganisatie zich net vormt tegen The Empire. Cassian Andor liet niet echt een indruk achter in Rogue One dus… uhm, ruimte genoeg om het personage te verkennen in z’n eigen serie!

Andor
© Disney

Ahsoka

Releasedate is nog onbekend

Ahsoka is nog een oude bekende van Anakin Skywalker, aka Darth Vader. Tijdens de Clone Wars was ze de leerlinge van Anakin en nu jaren later is ze een badass Jedi geworden. In The Mandalorian seizoen 2 speelde Rosario Dawson de heldin al eventjes en dat was een voorproefje voor haar eigen serie. Ahsoka gaat specifiek over de zoektocht naar een hoogstaande Empire commandant: Grand Admiral Thrawn. De Jedi heeft nog een rekening te vereffenen met hem.

Star Wars Ahsoka
© Disney

 

The Mandalorian seizoen 3

Releasedate is nog onbekend

The Mandalorian keert terug. En belangrijker, Baby Grogu! Het onwaarschijnlijke duo werd weer verenigd in de Boba Fett miniserie op Disney+. Verder is het gissen naar wat het onwaarschijnlijke duo gaat meemaken in het derde seizoen, maar wel zeker is dat Grogu het leven van een Jedi leerling achter zich heeft gelaten. Kleine kans dus dat Luke Skywalker met z’n glad getrokken CGI-harses terugkeert. Pedro Pascal draagt gelukkig wel weer de helm van de premiejager uit de titel.

 

The Mandalorian
© Disney

Lando

Releasedate is nog onbekend

Solo: A Star Wars Story was de eerste Star Wars-flop voor Disney, maar het lag zeker niet aan de acteurs die ze gecast hadden. Vooral Donald Glover als de jonge Lando Calrissian was een winnaar. Deze intergalactische sjoemelaar vecht later mee met de Rebellen tegen The Empire, maar wat deed hij voor die tijd? De serie gaat Lando’s jonge jaren verkennen en Donald Glover trekt opnieuw z’n cape aan.

Star Wars
© Disney

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

 

The Acolyte

Releasedate is nog onbekend

Van de makers van Netflix’ Russian Doll verschijnt de Star Wars-serie The Acolyte. Het belooft een thriller te worden over The Dark Side van The Force. De setting is de High Republic, wat een periode is die zich honderden jaren voor de Star Wars-films afspeelt. Amandla Stenberg is in gesprek om de hoofdrol te spelen en wordt hoogstwaarschijnlijk een leerling van een machtige Sith Lord, oftewel een kwaadaardige gebruiker van The Force.

Star Wars The Acoyte
© Disney

 

Star Wars-serie van de Spider-Man regisseur

Releasedate is nog onbekend

Tot slot heeft Disney nog een extra serie aangekondigd over een groep kinderen die volwassen wordt, tijdens het uiteenvallen van The Empire na de gebeurtenissen van Return of the Jedi. Jon Watts regisseert en heeft recent Spider-Man: No Way Home gefilmd. Sterker nog, hij heeft alle Tom Holland Spideyfilms geregisseerd, dus wie weet is de Britse acteur straks wel in Star Wars te zien.

Spider-Man
© Disney

Meer weten over alles Star Wars? Hou Veronica Superguide in de gaten voor het laatste Star Wars-nieuws!