Hayden Christensen over terugkeer als Darth Vader

Hayden Christensen als Anakin Skywalker/Darth Vader

Star Wars-acteur Hayden Christensen was lange tijd de minst overtuigende Darth Vader, maar binnenkort maakt hij een comeback in de serie Obi-Wan Kenobi. Volgens Christensen is de Star Wars-schurk machtiger dan ooit: ‘We zien Darth Vader op de toppen van zijn kunnen!’

In een interview met CBR vertelt Christensen dat hij enorm moest trainen om het Darth Vader-kostuum op te vullen. ‘Het meeste werk was de voorbereiding. De trainingen waren erg intens: ik moest best veel gewicht opdoen en gespierder worden om het pak goed op te vullen.’

De fysieke eisen van de rol zien we waarschijnlijk óók terug in de gevechten in de nieuwe Disney+-serie. In de eerste Star Wars-film zag het gevecht tussen Obi-Wan Kenobi en Darth Vader er nogal gaar uit.

Obi en Darth matten alsof ze het menen!

In Obi-Wan Kenobi zijn de gevechten een stuk spectaculairder, zoals in de prequel-trilogie. Christensen: ‘De personages zijn wel wat ouder geworden, maar nog niet héél oud. Eigenlijk zien we Darth Vader op de toppen van zijn kunnen.’ Obi-Wan Kenobi speelt zich een tijdje af vóór Rogue One, dus als we Darth Vader weer als een beest tekeer zien gaan, dan zijn wij al blij! Vlak Obi-Wan zélf trouwens ook niet uit: in de trailer molt Ewan McGregor schurken als een soort ruimte-Jason Bourne.

Je ziet Obi-Wan Kenobi vanaf 27 mei op Disney+.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.