• Superhelden
  • Marvel

‘Deadpool 3 net zo gewelddadig als voorgangers’

Deadpool

Sinds Disney FOX heeft overgenomen is het een kwestie van tijd tot het Marvel Cinematic Universe wordt uitgebreid met Fantastic Four, X-Men én natuurlijk Deadpool. Met name de laatste is een probleem: pást de ultragewelddadige superheld met zijn grote bek wel in het MCU? Volgens de schrijvers van Deadpool 3 is er eigenlijk niets veranderd.

Schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick werken momenteel aan een derde Deadpool-film, en ze merken weinig van bemoeienis om de film kindvriendelijker te maken. Reese: ‘Het is prachtig dat we nu een nieuwe achtergrond hebben, met nieuwe schurken, helden en het hele MCU. Toen we met Deadpool begonnen hadden we dit eigenlijk nooit verwacht. We hadden zelf niets te maken met het FOX en Disney-gebeuren, maar nu proberen we er ook alle mogelijkheden uit te slepen.’

Deadpool blijft Deadpool

Deadpool 1 en 2 waren zo’n succes omdat ze juist een stuk anders waren dan de MCU-films. Reese: ‘Dat ziet Disney ook in. We horen wel eens: misschien kun je die grap er beter uithalen, maar over het algemeen kunnen we ons eigen ding doen. We voelen ons in elk geval gesteund, en dat is heel fijn: we hebben heel lang niets met het MCU te maken gehad.’

Wanneer Deadpool 3 verschijnt is nog niet bekend, wel weten we dat regisseur Shawn Levy bij de film betrokken is. Levy maakte recent het knotsgekke Free Guy én The Adam Project met Ryan Reynolds. Reynolds is voorlopig ook nog met sabbatical, dus we verwachten de nieuwe film niet vóór 2024.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.