Wanneer krijgt Marvel de filmrechten op X-Men en Fantastic Four terug van Fox?

Door Redactie
Wanneer krijgt Marvel de filmrechten op X-Men en Fantastic Four terug van Fox?

Sinds in december 2017 bekend werd dat Disney inderdaad de concurrerende filmstudio 21st Century Fox in zijn geheel over gaat nemen, zijn Marvel-fans er al volop mee bezig: wanneer voegen de X-Men en de Fantastic Four zich eindelijk bij The Avengers in het Marvel Cinematic Universe? Studiobaas Kevin Feige gaf hierover wat meer duidelijkheid in een podcast met iHeartRadio.

“Ergens in de eerste zes maanden van 2019”

De Marvel-topman verwacht dat de rechten op deze series over ongeveer een half jaar over zullen gaan van Fox naar Disney: “Er is ons verteld dat het er goed uitziet, en dat het in de eerste zes maanden van 2019 kan gebeuren”. Feige zegt er wel bij dat ze nog niet begonnen zijn om deze populaire Marvel-personages in te plannen in hun altijd zo slim met elkaar verweven films: “Wat betreft er concreet over nadenken en plannen maken, daar zijn we nog niet mee begonnen”.

Niet zo handige actie van een vrijwel failliete uitgeverij

Toen Marvel halverwege de jaren negentig zo goed als failliet was verkocht de uitgeverij de rechten op meerdere van hun beroemdste personages aan verschillende filmstudio's. Hierdoor zaten X-Men, Fantastic Four en Daredevil ineens bij Fox, terwijl de Hulk naar Universal ging, en Spider-Man samen met Ghost Rider en The Punisher terecht kwam bij Sony. Veel studio's wisten niet echt wat ze hiermee aan moesten, met meerdere teleurstellende films als gevolg. Pas in 2008 kwam Marvel met Iron Man, hun eerste in eigen huis gemaakte film, en de rest is geschiedenis. Twintig films later is Marvel Studios consequent de hofleverancier van de grootste Box Office Hits van het jaar.

Meer dan 50 miljard dollar, maar ook “niet meer dan terecht”

Disney legt meer dan 50 miljard dollar neer voor de aanschaf van 21st Century Fox, geen klein bedrag dus. Feige vindt echter het niet meer dan terecht dat de X-Men en de Fantastic Four terug naar huis komen: “Het idee dat deze personages die eerst onder Fox vielen nu terugkomen is geweldig. Het is een mooie zaak dat een bedrijf dat al die personages verzonnen heeft er ook over kan beschikken. Het is ongebruikelijk dat het niet zo is; Marvel vereerde in een rare positie om zo lang niet van die personages gebruik te mogen maken”.

Mogen The New Mutants straks het licht uitdoen?

Zoals het er nu naar uitziet worden X-Men: Dark Phoenix en New Mutants dus komende zomer de laatste X-Men films die Fox uit zal brengen. Alhoewel het volgens boze geruchten maar de vraag is of dat überhaupt nog gebeurt.