Recensie Free Guy – Ryan Reynolds leeft zich uit in de gamewereld

Ryan Reynolds in Free Guy

Ryan Reynolds speelt in Free Guy een NPC (niet speelbaar gamepersonage) die van het script afwijkt, en leeft zich uit in zijn meest op het lijf geschreven rol sinds Deadpool.

In principe heeft Guy (Ryan Reynolds) best een goed leven, met zijn goudvis en zijn baantje bij de bank. Hij is het ook al gewend dat die bank om de haverklap wordt overvallen en dat hij in elkaar wordt gemept. Het begint hem in Free Guy pas te kriebelen als hij op straat een sexy babe ziet en zich afvraagt of er meer in het leven is. Dat is een legitieme vraag, maar een beetje lastig voor een decorstuk in een game, want Guy is namelijk niet meer dan een Non Playable Character in een wereldberoemd computerspel. 

Niemand kan deze rollen beter spelen

Tijd voor een bekentenis: we zijn fan van Ryan Reynolds. Hoewel hij het vaak leuk doet als actievolle of romantische held, zien wij hem toch het liefst los gaan met zijn perfecte komische timing. Het is een van de redenen dat niemand Deadpool beter kan spelen dan hij en ook de titelheld in Free Guy is Reynolds op het strakke lijf - en uitgestreken gezicht - geschreven.

Recensie Free Guy – Ryan Reynolds leeft zich uit in de gamewereld

Onze favorieten uit de hitseries

Hij krijgt fijn tegenspel van Jodie Comer en Joe Keery, als de nerds die Guy’s game hebben bedacht. Een kniesoor zou denken dat Jodie en Joe zijn gekozen om de fanschare die ze hebben opgebouwd met de series Killing Eve en Stranger Things maar ze zijn hier goed op hun plek. Datzelfde geldt voor Taika Waititi, die we vooral kennen als regisseur maar aan beide kanten van de camera op z’n plek is.

Recensie Free Guy – Ryan Reynolds leeft zich uit in de gamewereld

Er is volop te zien en te beleven

De makers van Free Guy kunnen helaas niet de behoefte van Amerikaanse films onderdrukken om met een boodschap te komen over jezelf zijn en dat er meer in het leven is. Gelukkig staat dat de lol niet in de weg; in deze gamewereld is genoeg te zien en te beleven - en niet alleen voor Guy. Er zitten fijne referenties aan andere Disney-titels in en geinige cameo’s in beeld en (stem)geluid. Hint: Reynolds en Hugh Jackman zijn weer vriendjes.

Recensie Free Guy – Ryan Reynolds leeft zich uit in de gamewereld

Conclusie

Ryan Reynolds is het even komische als stralende middelpunt van Free Guy en hij heeft een paar leuke bekkies om zich heen verzameld waar we graag naar kijken. Samen gaan ze lekker los in een gamewereld waarin alles mogelijk is - en dus ook gebeurt.

Recensie Free Guy – Ryan Reynolds leeft zich uit in de gamewereld

Free Guy draait nu in de bioscoop.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.