De beste batman acteurs

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De beste batman acteurs
Superhelden

De beste Dark Knight: alle Batman-acteurs gerankt!

|
|

Laatste update:

Met The Batman zien we de duisterste Batman-film sinds tijden! En de Dark Knight wás de laatste decennia al zo'n lachebekje... We zetten alle Batman-acteurs voor je op een rij!

 

7. George Clooney

Batman & Robin (1997)

‘Volgens mij hebben we Batman vermoord’, zei George Clooney in 2005, toen hij gevraagd werd naar zijn rol in Batman & Robin. Hoewel de acteur er weinig aan kon doen is dit de allerslechtste Batman-film ooit, en misschien wel de slechtste superheldenfilm ooit.

De film kostte een vermogen om te maken en ziet er tegelijkertijd duur én goedkoop uit. Regisseur Joel Schumacher koos de melige serie uit de jaren 60 als basis, maar mixte dit met enorm veel beelden van de billen én het kruis van Batman. Het was gewoon té veel van alles… Clooney heeft meerdere keren zijn excuses aangeboden voor de film.

 

6. Val Kilmer

Batman Forever (1995)

Batman Returns was een behoorlijk succes, maar wel een beetje te eng en duister voor kinderen. Dat vond niet alleen Warner Bros: McDonalds stopte zelfs met de Batman-speeltjes in hun beroemde Happy Meal. De derde Batman-film moest retecommercieel worden, en daarom werden Val Kilmer, Jim Carrey en Tommy Lee Jones gevraagd als Batman, The Riddler en Two-Face.

Batman zelf raakt een beetje ondergesneeuwd door de hysterische Carrey én Jones, maar Kilmer doet het op zich niet slecht. Daarnaast is hij een stuk gespierder dan zijn voorganger Michael Keaton. Achter de schermen had bijna iedereen trouwens een hekel aan Kilmer, omdat hij met iedereen ruzie liep te maken. Tommy Lee Jones kon Jim Carrey trouwens óók niet uitstaan.

 

5. Ben Affleck

Batman v Superman, Suicide Squad, Justice League, The Flash (2016 - 20??)

Niemand dacht dat Ben Affleck een goede Batman zou kunnen spelen, maar de acteur deed het verrassend goed! Hoewel de Batman-films waarin hij speelt niet de beste zijn, valt er weinig op Affleck af te dingen.

Over het algemeen zijn zijn vechtscènes de meest spectaculaire uit de Batman-films, en waarschijnlijk kom je als boef ‘Batfleck’ het minst graag tegen van alle Batmannen.

 

4. Christian Bale

The Dark Knight Trilogy

Christian Bale neemt zijn rollen enorm serieus, en de Dark Knight-trilogie zijn de eerste ‘serieuze’ Batman-films. Bruce Wayne en Batman zijn échte personages in deze films, en voor het eerst gaat het verhaal wat dieper dan: ‘man in pyjama slaat schurken tot ze bijna dood zijn.’

Bale is een prima Bruce Wayne en een geweldige Batman. De films zijn spannend, de gadgets zijn interessant én The Joker (Heath Ledger) is misschien wel de beste Batman-schurk ooit. De stem van Bale is een beetje té, en zijn vechtscènes zijn niet heel erg indrukwekkend.

 

3. Robert Pattinson

The Batman (2022)

Nóg gepijnigder dan de Batman van Christian Bale is de nieuwe Batman: Robert Pattinson. Zijn Gotham City is het goorste, zijn vijanden het gestoordst en zijn gadgets lijkt hij zelf in elkaar te hebben geknutseld.

De nieuwste Batman is zó depressief dat zijn gevaarlijke avonturen meer een zéér langgerekte zelfmoordpoging lijken. Het is op zich een interessante take, maar inmiddels hebben we Batman al sinds 1992 niet meer zien lachen!

 

2. Micheal Keaton

Batman, Batman Returns (1989 - 1992), The Flash, Batgirl (2022 - 20??)

Vóór Tim Burtons Batman waren superheldenfilms vaak vrolijk, kleurrijk én positief, net als de oude Batman-serie. Burton maakte van Gotham City een soort levende hel, die er tóch fantastisch uitzag.

Ondanks alle beperkingen (Keaton kon zijn hoofd niet eens bewegen in het kostuum), zette de acteur een prima Batman én Bruce Wayne neer. Keaton krijgt ook bonuspunten omdat hij met afstand de coolste ‘Batmobile’ had. Batman Returns is nóg gekker en qua setting sowieso de beste Batman-film ooit. Ook al… lapt Batman de regel dat hij niemand vermoordt wel héél makkelijk aan zijn laars!

Hoewel Robert Pattinson de ‘nieuwe Batman’ is, speelt Keaton zijn oude rol weer in The Flash én BatgirlWaarschijnlijk opent de supersnelle Flash een soort ‘multiversum’, waarin ook Ben Affleck weer terugkeert.

1. Adam West

Batman (1966 - 1968)

Batman begon pas serieus in de jaren 60, met Adam West als de ‘caped crusader’. ‘Serieus’ is misschien niet helemaal toepasselijk… De serie en film waren enorm melig, en duidelijk voor kinderen. Toch is deze ‘campy’ Batman de leukste van het hele stel.

Terwijl de Batman-films duisterder en duisterder werden staan Batman en Robin uit de jaren 60 als een schitterend baken overeind. De lol uit de vroege, kleurrijke Batman-reeks zie je tegenwoordig eerder bij Marvel-films.

Lees verder