Batman-acteur Adam West (88) overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Batman-acteur Adam West (88) overleden

Batman-acteur Adam West (88) overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Amerikaanse acteur Adam West, die in de jaren zestig de hoofdrol in de tv-serie Batman speelde, is overleden.

Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij overleed vrijdag aan de gevolgen van leukemie en werd 88 jaar.

De enige echte Batman

West werd ontdekt toen hij in een reclamespotje acteerde. Hij kreeg door producent William Dozier de rol van Bruce Wayne oftewel Batman aangeboden. Hij werd er wereldberoemd mee. In de serie trekken Batman en zijn assistent Robin er elke keer op uit om schurken in te rekenen. In totaal werden 120 afleveringen opgenomen. West speelde na de Batman-serie nog in een reeks films en tv-series maar raakte eigenlijk nooit los van die rol.

Beste vriend Robin

“Adam was de enige echte Batman,” zei acteur Burt Ward tegen Variety. Ward speelde in de jaren zestig de rol van Robin in de tv-serie Batman.

“Ik heb een van mijn beste vrienden verloren”, zegt Ward. Volgens de acteur waren hij en West vijftig jaar speciale vrienden van elkaar. “We hebben samen veel meegemaakt en veel lol gehad.” Ward noemt het overlijden van West “zeer onverwacht”.

“Er zijn veel goede acteurs die Batman hebben gespeeld in films”, gaat Ward verder. “Maar er is één echte Batman, en dat is Adam." Ook Ben Affleck die momenteel de superheld speelt, reageerde droevig via Twitter op het overlijden van Adam. 

Lees verder