Waarom schaamt George Clooney zich voor Batman & Robin?

Door Redactie
George Clooney and Chris O Donnell

We maken allemaal wel eens een vergissing en in het geval van George Clooney is dat de film Batman & Robin uit 1997. Sterker nog, het is een van Clooney’s slechtste films. Hij schaamt zich er na al die jaren nog steeds voor, maar waarom eigenlijk?

Batman & Trashbin

Verkleed als Batman zullen we Clooney niet meer zien, want na Batman & Robin was hij wel klaar als de DC-superheld. Hij speelde samen met Scent of a Woman-ster Chris O'Donnell, maar het iconische duo transformeerde voornamelijk in een iconische flop. Het schrijfwerk was niet al te best en de uitvoering is ook niet de geschiedenis ingegaan als “goed”. Dat kan komen door de belachelijke kostuums of de slechte punchlines, maar eerlijk is eerlijk: Arnold Schwarzenegger speelde Mr. Freeze ook niet al te best...

Never look backman

In 2019 zei George tegen tegen The Hollywood Reporter dat Batman & Robin geen succes was. “Ik was er niet goed in en het was geen goede film, maar ik heb de ervaring kunnen gebruiken in latere projecten.” Dan zou je denken dat hij alsnog vrede heeft met het bestaan van de film, maar niks lijkt minder waar. Zijn vrouw Amal mag de film never nooit niet zien. Voor iemand die nee zegt tegen een dag werken voor 35 miljoen dollar, lijkt George toch erg moeite te hebben met de geflopte superhelden-film. 

Zijn Batman-variant wordt over het algemeen zo slecht beoordeeld, dat hij bij The Graham Norton Show zijn excuses aanbood voor “het verpesten van Batman”.

Nespress.o.s.

Het gezicht van Nespresso verbiedt zowat beroepsmatig andere mensen de film te kijken, want ook zijn kiddos mogen hun vader niet met cape zien. “Het is vreselijk als je vierjarige kleine dingen zegt als 'this sucks'. Dat zou heel pijnlijk zijn”, zei George tegen Variety.  

Advies van George

Voor iedereen die ooit nog hoopt de rol van Bruce Wayne te tacklen, heeft de Batman & Robin-acteur erg goed advies. “Stop geen tepels op het pak.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.