• BN'ers
  • RTL
  • TV

De 9 grappigste momenten van Jan de Hoop

Jan de Hoop

Jan de Hoop stopt na meer dan dertig jaar met het RTL Ontbijtnieuws. De nieuwslezer neemt vandaag, 2 juni, afscheid van RTL en mag gaan genieten van zijn pensioen. Hier kreeg hij wel even paniek over. Gelukkig hebben we de beelden nog, zullen we maar zeggen. Dit zijn de 9 grappigste momenten van Jan de Hoop!

1. Zijn visagist die de live-uitzending verstoort

Tijdens live-televisie kan er wel eens iets misgaan. Zo dacht de visagiste van Jan, dat zijn make-up wel wat bijgewerkt kon worden, terwijl de Ontbijtnieuws-presentator hartstikke live is! "Oh, wat gezellig dat je even komt", maar we zitten midden in de uitzending.” De dame van de make-up lijkt nog te denken dat Jan een grapje maakt en wil doorgaan, tot ze zich realiseert dat ze toch echt live op tv is.

2. ‘Jan, we zijn begonnen!’

Als presentator van het RTL Ontbijtnieuws, moest Jan elke werkdag om 4 uur opstaan om fris en fruitig in de studio het nieuws te presenteren. Met zulke vroege tijden komt het wel eens voor dat je dan nog niet helemaal wakker bent. Jan heeft niet in de gaten dat ‘ie al live is en dat krijgt hij luid en duidelijk te horen van de regie: “Praten, Jan we zijn begonnen!”

3. De redder in nood

Jan en zijn team staan bekend om de vele bloopers en soms wat hectische ochtenden. In het fragment hieronder is het alleen deze keer niet de presentator die een foutje maakt, maar zijn collega, weervrouw Jennifer Faber. Zodra ze begint met praten, laat Jan weten dat ze haar microfoontje nog aan moet zetten, maar die is ze helemaal vergeten! Gelukkig komt Jan haar snel te hulp.

4. Jan staat in het donker

Het lijkt wel vaker mis te gaan, wanneer Jan en Jennifer samen staan. Tussen het nieuws en het weer vallen de lichten boven Jan ineens uit. “Zal ik de zaklantaarn er even bijpakken”, grapt Jan nog. Ook deze keer komt hij naast Jennifer staan, want een uitzending afsluiten in het donker is natuurlijk ook niet alles. 

5. iPad slaat op hol

Zodra de nieuwslezer wil beginnen, speelt er ineens iets onder zijn desk af. De iPad die eronder ligt lijkt compleet op hol te slaan. Jan krijgt het ding maar niet uit, waardoor je de hele tijd een soort tune hoort die zijn naam roept. “Dit is nog nooit eerder gebeurd in de uitzending”, zegt Jan. Uiteindelijk wordt het apparaat weggehaald en kan Jan zijn presentatie rustig verder doen. 

6. Jan is de sigaar

Jan had zijn lolbroek aan in deze uitzending. Na een nieuwsbericht over de grootste gerolde sigaar blijft hij hilarische opmerkingen maken. Ook zijn collega Ronald van de verkeersinformatie besluit vrolijk mee te doen. “Dat wordt stevig zuigen om die sigaar aan te krijgen.”

7. De verkeerde banden

Alles wat mis kan gaan op een ochtend, lijkt hier mis te gaan. Jan probeert meerdere keren een stukje van het nieuws te doen, maar elke keer wordt er een verkeerde band ingestart. Na meerdere pogingen vraagt de nieuwslezer toch maar om hulp: “Het is weer zo’n ochtend geloof ik. Misschien kan de regie, het is een klassieke zin inmiddels, mij vertellen wat wij nu gaan doen?” De technische fout kan maar niet worden opgelost, ze besluiten de uitzending zelfs even te staken om twintig minuten later weer terug te komen. Maar of de fout in zo’n korte tijd is verholpen…

8. Autocue

Ook de autocue blijft een technisch apparaat, dat af en toe niet helemaal doet wat het moet doen. Jan leest braaf de tekst op, maar is gelukkig zelf scherp genoeg, om te weten dat er niks van klopt. “Als het al zo begint, kan het wat worden,” lacht Jan er maar om. Ook tijdens een andere uitzending geeft de autocue niet de juiste tekst in beeld, maar ook deze keer weet de ervaren nieuwslezer precies wat er wel had moeten staan. “Gelukkig weet ik ook nog dingen uit mijn hoofd op de vrijdagochtend.”

9. Nog meer leuke momenten

Jan heeft na al die jaren veel te veel leuke momenten gehad en het liefst hadden we ze allemaal laten zien. Het maakt niet uit in wat voor situatie de nieuwslezer terecht komt, hij heeft altijd wel een scherpe opmerking. Hieronder een kleine compilatie van meerdere leuke momenten. Zo weet hij zelfs als het decor instort door te gaan.

 

Het RTL Ontbijtnieuws zal niet meer hetzelfde zijn zonder het bekende gezicht van Jan de Hoop. Zijn vervanger is inmiddels ook bekend en Jan heeft alle vertrouwen in zijn opvolger.

RTL Ontbijtnieuws is elke werkdag te zien op RTL 4 van 6.30 tot 9.15 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.