Jan de Hoop in paniek: ‘Wat heb ik gedáán?’

Jan de Hoop

Het pensioen lonkt voor Ontbijtnieuws-presentator Jan de Hoop, en soms wordt het hem even te veel! Op Youtube bekent Jan dat hij van de week een ‘kleine paniekaanval’ had, toen hij in het Grote Zwarte Gat staarde.

In zijn vlog staat Jan de Hoop even stil bij zijn laatste uitzending op RTL. ‘Op 2 juni aanstaande is mijn allerlaatste uitzending van het Ontbijtnieuws. Als die dag de studio uitloop is dat wel de allerlaatste keer. Ik moet bekennen, vorige week dat ik daar zat kreeg ik wel een kleine paniekaanval: Wat heb ik gedaan!?’ 'Wat heb je gedaan?', vroeg iedereen zich trouwens óók af tijdens Jans programma Jan Houdt Hoop.

Onvergetelijke Jan de Hoop

Het is niet dat Jan helemaal verdwijnt: hij maakt nog programma’s voor Omroep Gelderland. ‘Maar als ik hier straks ga, dan is dat het!’ Al snel herpakte de beroemde nieuwslezer zich. ‘Ik ben gezegend met Coen, en met een prachtige tuin. Daar kan ik straks hoe dan ook wat meer van genieten. Ik kijk een beetje rond, en geniet van de vogels. We zien volgende week wel wat er gebeurt.’

Op donderdag 2 juni komt er dus een einde aan de legendarische Ontbijtnieuws-carrière van Jan de Hoop. Elke ochtend zat hij al wakker achter de desk (meestal) om je bij te praten over de nieuwste gebeurtenissen. Zijn versprekingen en chagrijnige buien zijn onvergetelijk, maar wat wil je als je elke dag om 4 uur ’s nachts op moet staan? Zijn vervanger is trouwens al bekend!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.