Het was geen leuke week voor Jan de Hoop; hij voelt zich verschrikkelijk na Jan Houdt Hoop

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het was geen leuke week voor Jan de Hoop; hij voelt zich verschrikkelijk na Jan Houdt Hoop

Jan de Hoop voelt zich ‘verschrikkelijk’ na debacle Jan Houdt Hoop

|
|

Laatste update:

Het had een leerzame, grappige kennisquiz moeten worden, maar Jan Houdt Hoop draaide deze week uit op een fiasco. De quiz was tenenkrommend en de deelnemers werden neergezet als halve zolen. In zijn vlog vertelt Jan meer over de show.

Iedereen gunde Jan de Hoop een leuk televisieprogramma, nadat hij al jarenlang te zien is in het ontbijtnieuws. Het idee achter Jan Houdt Hoop was wel aardig, maar de uitwerking liet nogal te wensen over. Jan Houdt Hoop werd niet alleen na één aflevering gestopt, zo’n beetje alle filmpjes waarin naar de flop verwezen wordt zijn van het internet verwijderd.

De Hoop reageerde op Twitter al, hoewel we het een raar verhaal vinden dat zowel Jan als Peter van der Vorst de show pas tijdens de uitzending voor het eerst zagen!

In zijn nieuwste vlog reageert de nieuwslezer nog een stuk uitgebreider op het hopeloze Jan Houdt Hoop. 'De bedoeling was om aan tieners te vragen wat ze nog weten van de echte wereld, omdat ze de hele dag op Instagram zitten.’

Het probleem was volgens Jan dat alle segmenten; op straat, in de studio en de presentatie los van elkaar werden opgenomen. ‘Toen ik het programma als geheel zag, zat ik een half uur geschokt met mijn hand voor m’n mond.’ Jan de Hoops partner, Coen, kreeg buikpijn van het programma; zo erg vond hij het.

Jan Hopeloos

‘Toen heb ik direct na de uitzending met Peter van de Vorst gebeld om te zeggen: dit is geloof ik niet helemaal wat we besteld hebben… Kunnen we dit van de tv afhalen? Peter vond dit gelukkig ook.’ De Hoop is nog steeds erg teleurgesteld in zijn show, en had zich zijn eerste eigen programma heel anders voorgesteld. ‘Ik voel me verschrikkelijk... Heel erg mijn best gedaan; gehoopt op een heel leuk programma, en als dat dan zo afloopt is het natuurlijk niet fijn. Maar ja, het leven gaat door.’ Jan heeft wel eens vaker een slechte dag, maar de uitzending was toch wel buitencategorie.

De hele vlog vind je hieronder. Het fragment over Jan Houdt Hoop begint na een minuut of zeven. Daarvoor geeft Jan een kijkje bij het nieuwe decor van het RTL Nieuws, rennen er een paar honden langs én gaat Jan naar de kapper.

Jan houdt hoop op een nieuw eigen programma, maar details daarover zijn nog niet bekend.

Lees verder