Jan de Hoop in Jan Houdt Hoop op RTL 5

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan de Hoop in Jan Houdt Hoop op RTL 5

RTL-flop Jan Houdt Hoop al na één aflevering gecanceld

|
|

Laatste update:

RTL 5 trekt na één aflevering al de stekker uit Jan Houdt Hoop, de nieuwe kennisquiz van RTL Nieuws-icoon Jan de Hoop. Die wilde zijn nieuwe show direct van de buis hebben.

De reden? "De vorm was totaal doorgeschoten", zegt tv-baas Peter van der Vorst in RTL Boulevard. "Het past niet bij Jan." In de studio van Boulevard werd met gemengde gevoelens gereageerd. "Het was niet live", merkte Bridget Maasland meteen op. Hiermee bedoelt ze: de makers wisten waarschijnlijk dondersgoed dat ze een zoveelste versie van het beruchte Lekker Slim aan het maken waren.

Jan Houdt Hoop

Er kwam veel kritiek op de kennisquiz. Deelnemers zouden moedwillig als 'dom' worden neergezet en dat kan anno 2019 echt niet meer. Daar was ook Jan zelf het mee eens. Hij zat thuis te kijken naar de eerste aflevering en ging meteen appen met Van der Vorst. "Dit is niet goed", stuurde hij. "Peter, moet dit wel doorgaan?" Nou, nee dus. "Ik was eerlijk gezegd blij met dat appje", geeft de programmabaas aan. 

De volledige verklaring van Jan zelf:

Slechte kijkcijfers

Naar aflevering één keken slechts 173.000 kijkers. RTL heeft recent al bewezen dat het er niet voor terugdeinst om programma's eerder van de buis te trekken. Het nieuwe Het Spijt Me kampte met dezelfde problemen - kritiek van kijkers, slechte kijkcijfers - en ging ook vroegtijdig van de buis. Dit lijkt toch anders te zijn: in dit geval gaf de presentator zelf al aan dat hij dit zo niet op tv wilde hebben. Mogelijk krijgt Jan de Hoop alsnog een programma. "We blijven praten over een programma waar we wel blij van worden."

RTL 5 gaat de woensdagavonden nu vullen met herhalingen van Hotter Than My Daughter; in plaats van Jan Houdt Hoop.

Lees verder