Caroline Tensen bij de najaarspresentatie van RTL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Caroline Tensen bij de najaarspresentatie van RTL

RTL grijpt in: flopshow Het Spijt Me van Caroline Tensen van de buis

|
|

Laatste update:

Kijkers van hulpprogramma Het Spijt Me (RTL 4) - en dat zijn er niet zoveel - moeten twee weker eerder dan gepland al afscheid nemen: RTL gaat de show van Caroline Tensen schrappen.

De laatste twee afleveringen komen nu op Videoland, zo maakt tv-baas Peter van der Vorst vandaag bekend in het AD. Deze beslissing heeft alles te maken met de tergend slechte kijkcijfers (gemiddeld ietsje meer dan 300.000) en daardoor gaan Verslaafd en De Sleutel, een nieuw daklozenprogramma van Beau van Erven Dorens, eerder van start!

Kritiek en slechte kijkcijfers

Twee decennia geleden was Het Spijt Me wél een hit. De terugkeer kon echter geen potten breken, op één bizarre aflevering na. Er kwam veel kritiek op enkele vernieuwingen, zoals de beruchte 'witte ruimte' waarin de kandidaten hun ruzies proberen bij te leggen. Ook ruilden de makers die iconische Anita Meyer-song in voor een hiphop-nummer - om die vervolgens na véél kritiek toch weer terug te halen. Nogal een chaos dus. 

Verslaafd en De Sleutel

"Sommige titels scoren beter dan andere", zo legt Van der Vorst uit. "We hebben op dinsdag de mogelijkheid om eerder te beginnen met Verslaafd en De Sleutel, dus daar doen we de kijkers graag een plezier mee." Klassieker Verslaafd (voor het laatst met Peter als presentator) check je voortaan dus elke dinsdag, vanaf 20:30 op RTL 4. Een uur later start Beau's nieuwe show De Sleutel. Hierin geeft hij vijf daklozen de verrassing van hun leven: een eigen huis!

Lees verder