RTL Ontbijtnieuws blundert: 'Jan, we zijn begonnen!'

Door Robin Heerkens
Jan de Hoop

Een héérlijke blunder in het RTL Ontbijtnieuws vanochtend: nieuws-eindbaas Jan de Hoop deed zonder dat het zijn schuld was zelf een 'Jan de Hoopje'. Hij had niet door dat hij al live op zender kwam en stond lekker voor zich uit te staren.

Jan stond extreem chill voor zich uit te 'slapen', het blijft toch het Ontbijtnieuws hè? Secondenlang gebeurde er niets. Jan wachtte rustig tot hij kon beginnen. Maar... kijkers thuis waren al begonnen!

'Jááán!'

We hoorden op de achtergrond wat onverstaanbare, bezorgde geluiden achter de schermen. Jan: "Pardon? Wat was dat?" Waarna iemand van de productie licht geïrriteerd riep: "Jááán, we zijn begonnen!"

Jan de Hoop blundert

Overigens kon Jan hier helemaal niets aan doen. Zijn oortje bleek niet te werken, zo reageerde hij op Twitter. "Gelukkig werd ik via de speaker heel mannelijk tot de orde geroepen."

We genieten altijd enorm van Jan in het Ontbijtnieuws, vooral als dingen fout gaan. Zo wandelde er vorig jaar een keer een visagiste doodleuk de uitzending in om Jan bij te poederen - weer iets waar de beste man zelf niets aan kon doen. Maar 'een Jan de Hoopje doen' heeft zijn naam echt wel érgens aan verdiend, zo zie je in deze geweldige compilatie hieronder.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.