Adam Sandler in Hustle op Netflix

Veronica Superguide logo
Adam Sandler in Hustle op Netflix

De 6 beste (serieuze!) films van Adam Sandler

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Adam Sandler vergaarde een fortuin door zijn hoofdrollen in succesvolle komedies vol foute grappen en lekker ranzige onderbroekenlol. Maar de acteur voelt zich inmiddels al net zo thuis in fijnbesnaarde filmhuisdrama’s en grimmige misdaadthrillers. Dit zijn zijn beste serieuze films!

In de aanloop naar het Netflix-drama Hustle rankten wij de opvallendste serieuze(re) rollen van deze veelzijdige comedyster. 

6. The Meyerowitz Stories (2017)

Wanneer een excentrieke kunstenaar op sterven ligt, komen zijn volwassen kinderen (onder wie een besnorde Adam Sandler) na jaren weer bij elkaar. En natuurlijk duurt het niet lang voordat oude wonden worden opengereten.

Met hoofdrolspelers als Sandler, Ben Stiller, Emma Thompson en Dustin Hoffman valt er op het acteerwerk weinig af te dingen. Maar de zelfingenomen personages en de gekunstelde theaterdialogen beginnen al snel op de zenuwen te werken. Dan steken we liever Big Daddy of Happy Gilmore nog maar eens in de blu-rayspeler.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) is te zien op Netflix

5. Reign over Me (2007)

Sinds zijn vrouw en kinderen zijn omgekomen bij de aanslagen op de Twin Towers, slijt Charlie (Sandler in Rain Man-modus) zijn dagen met het spelen van videogames en het eindeloos renoveren van zijn keuken. Zijn beste vriend Alan (Don Cheadle) helpt Charlie zijn leven weer op de rit te krijgen.

Sandler doet zijn best, maar weet niet helemaal te overtuigen in de rol van zwaar getraumatiseerde weduwnaar. Voeg daarbij een onevenwichtig scenario vol overbodige zijlijntjes en dan blijft Reign on Me toch vooral steken in goede bedoelingen. 

Je ziet Reign Over Me op Netflix

4. Funny People (2009)

Regisseur Judd Apatow schreef deze vermakelijke tragikomedie speciaal voor zijn vriend (en vroegere huisgenoot) Adam Sandler. The Sandman tekende voor de rol van George, een voormalig stand-upcomedian die het gemaakt heeft in Hollywood. Ondanks zijn succes gaat hij gebukt onder eenzaamheid en depressies.

Als George te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is, besluit hij nog eenmaal terug te keren naar de comedyclubs waar het allemaal begon. Dat Sandler op het podium zijn mannetje staat, is trouwens ook te zien in zijn prima Netflix-comedyspecial 100% Fresh

Je ziet Funny People op Google Play Store of iTunes.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

3. The Wedding Singer (1998)

Oké, niemand zal The Wedding Singer verwarren met een diepzinnig filmhuisdrama. Maar omdat Sandler ditmaal een stuk subtieler te werk gaat dan in schreeuwerige kluchten als Grown Ups en Jack and Jill, willen we hem toch even noemen. In The Wedding Singer wordt een bruiloftszanger (Adam Sandler) verliefd op een serveerster (Drew Barrymore). Wat volgt is een romcom vol eighties-hits en geestige gastoptredens van onder meer rockster Billy Idol en cultheld Steve Buscemi.

Het is vooral de chemie tussen Sandler en Barrymore die deze film een voltreffer maakt. Het tweetal zou opnieuw een onwaarschijnlijk liefdeskoppel spelen in 50 First Dates en Blended, maar zo charmant als The Wedding Singer zou het nooit meer worden.

Je ziet The Wedding Singer bij Amazon Prime Video, Google Play of iTunes

2. Punch-Drunk Love (2002)

Begin deze eeuw verraste Adam Sandler vriend en vijand met zijn eerste arthousefilm. Hierin speelt hij een verlegen verkoper van toiletontstoppers die besluit zijn grote liefde (Emily Watson) achterna te reizen. Punch- Drunk Love is een hartverwarmend liefdesverhaal, dat dankzij de onderkoelde humor en een licht absurdistisch sfeertje nooit te zoetsappig wordt. De komiek is ronduit briljant in zijn filmhuisdebuut, maar let ook op Philip Seymour Hoffman als morsige uitbater van een sekslijnenbedrijf. 

Op het filmfestival in Cannes werd Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza) voor Punch-Drunk Love bekroond met de prijs voor beste regisseur. En dat terwijl de filmmaker een jaar eerder nog werd weggelachen toen hij op het festival aankondigde een film met The Sandman te gaan maken. 

Je ziet Punch-Drunk Love via Amazon Prime Video, Pathé Thuis of iTunes

1. Uncut Gems (2019)

Ben je na de vorige titels nog niet overtuigd van Sandlers acteertalent, dan zal Uncut Gems je alsnog over de streep trekken. In deze meesterlijke misdaadfilm speelt hij de rol van zijn leven als Howard Ratner. Deze louche juwelier heeft een flinke gokschuld bij zijn criminele zwager. Wanneer hij in het bezit komt van een zeldzame edelsteen lijken al zijn problemen voorbij... maar dan begint de ellende pas echt!

Het duizelingwekkende tempo, de gitzwarte humor en het claustrofobische camerawerk maken van Uncut Gems een van de meest intense misdaadthrillers aller tijden. Geweldig nieuws voor de fans: onlangs bevestigde Sandler dat hij opnieuw een film gaat maken met het regisseursduo achter Uncut Gems. Laten we hopen dat dat ook zo’n juweeltje wordt.

Je ziet Uncut Gems op Netflix

Hustle op Netflix

In de nieuwe tragicomedy Hustle speelt Sandler een aan lager wal geraakte basketbalscout. Zijn carrière lijkt weer de goede kant op te gaan als hij in Spanje een jong talent ontdekt. Sandler legt zijn nieuwe speler oneindig veel druk op: als hij wéér een ondermaats talent aflevert raakt hij zijn baan waarschijnlijk kwijt… In Uncut Gems speelde basketbal een grote rol en Sandler legt de link in Hustle gewoon nog een keer!

Je ziet Hustle vanaf 8 juni op Netflix

Tekst: Eric van der Woude

Dit verhaal is afkomstig uit de nieuwe Veronica Superguide, die nu in de winkel ligt. Niets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af.

Lees verder