Christina Applegate kan mogelijk nooit meer acteren

Christina Applegate zal misschien wel nooit meer acteren

De actrice heeft nu al een wandelstok nodig om zich voort te bewegen.

Door haar rol als Kelly Bundy in Married With Childeren werd ze een enorme ster en sekssymbool en ook later speelde ze nog vele legendarische rollen. Maar daar lijkt door haar ziekte MS nu een vroegtijdig einde aan te komen. Dat laat de de 50-jarige Christina Applegate weten in een interview aan Variety.

Publiekslieveling

Married With Childeren was zo'n heerlijke ouderwetse jaren 80 show die met publiek opgenomen werd, tegenwoordig een zeldzaamheid. En er was één garantie: als Christina Applegate in beeld kwam werd er hard gejoeld door de mannen in het publiek. Die show zou uiteindelijk tien jaar op tv zijn en wordt nog altijd regelmatig herhaald. Nadien speelde ze nog veel spraakmakende rollen. Zo was ze maar twee keer te zien als Rachels zus Jill in Friends, maar het maakte het wel twee van de meest populaire afleveringen. Voor die rol won ze zelfs haar enige Emmy Award. Ook de serie Samantha Who?, waarin ze een vrouw met geheugenverlies speelde, waren met slechts twee seizoenen toch erg populair bij de kijker. En ze viel op met haar rol in Bad Moms waarin ze de villeine Gwendolyn speelde. Maar meer recent kennen we haar vooral als Jen Harding in de Netflix-serie Dead to Me.

Een geschenk

En met die bejubelde rol komt ook een einde aan haar acteercarrière, denkt Christina Applegate. "De rol van Jen Harding is misschien wel de laatste die ik zal spelen", vertelt Applegate aan Variety. "Met mijn ziekte weet ik niet hoe capabel ik nog ben. Maar dit was een geschenk", zo stelt de actrice over haar rol in Dead to Me. Op de set van Dead to Me werd steeds rekening gehouden met haar conditie. "Als ik 's ochtends belde dat ik de trap niet af kon komen, zeiden ze: 'oké, dan doen we het vandaag niet. Dan nemen we andere dingen op'." Voor haar rol als Jen Harding werd ze in 2019 en 2020 nog genomineerd voor een Emmy Award.

Dead to Netflix

Wrang genoeg wordt het einde van Christina's carrière een handje geholpen door de bonzen van Netflix, die besloten dat er een einde zal komen aan de serie. Want het komende derde seizoen zal het laatste zijn. De opnames zitten er voor haar dan ook op nu. Op IMDb zien we nog dat ze momenteel in de voorbereidingen zit voor een TV-film, maar verder staan er geen projecten meer op stapel. Eerder vertelde ze in een interview dat ze nu altijd een wandelstok nodig heeft.

Het derde en laatste seizoen van Dead to Me staat op 17 november in z'n geheel op Netflix.

Bron: ANP/Veronica Superguide