Actrice Christina Applegate (49) heeft MS

Door Redactie
Christina Applegate, MS

Dead To Me-actrice Christina Applegate is een paar maanden geleden gediagnosticeerd met Multiple Sclerose, beter bekend als de zenuwziekte MS. Op Twitter doet ze nu haar verhaal. 

Ze vraagt om genoeg privacy om hiermee om te kunnen gaan.

Vreemde reis

"Dag vrienden. Een paar maanden geleden kreeg ik de diagnose MS. Het is een vreemde reis geweest", zo blikt de actrice uit o.a. Married... with Children terug. "Maar ik ben gesteund door de mensen die ik ken die ook deze aandoening hebben. Het is een moeilijke weg geweest. Maar zoals we allemaal weten, gaat de weg door. Tenzij een klootzak het blokkeert." 

In een tweede berichtje gaat ze verder. "Zoals een van mijn vrienden met MS zegt: we worden wakker en ondernemen de actie die nodig is. Dat is precies wat ik nu doe, dus ik vraag om privacy terwijl ik hier doorheen ga."

Chronische zenuwziekte

MS, ook bekend als Multiple Sclerose, is - in tegenstelling tot wat mensen denken - geen ziekte aan het spierenstelsel, maar aan het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen heen aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Het schrijnende van deze ziekte is dat je niet weet hoe en hoe snel het zich ontwikkelt: sommige mensen hebben jarenlang amper klachten, terwijl sommigen moeite krijgen met lopen, praten of bewegen. Zo heeft ook Another Life-actrice Selma Blair ermee te maken.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.