Adam Sandler in Jack and Jill

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Adam Sandler in Jack and Jill

5 vervelende dingen die we missen aan de bioscoop (en 2 waar we écht zonder kunnen)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Ruben Praster

De bioscopen zijn al zó lang dicht dat we zelfs de meest vervelende dingen aan een bioscoopbezoek missen. Dit zijn de 5 grootste irritaties waar we stiekem naar terugverlangen en 2 die gewoon ronduit shit zijn en we wél kunnen missen.

1. Bomvolle bioscopen

Het is altijd gezellig om met een grote groep mensen de nieuwste Marvel blockbuster of de zoveelste Fast & Furious-film te kijken. Het is een stuk minder relaxed wanneer de film overal is uitverkocht. Wanneer het dan eindelijk lukt om een kaartje te kopen, is het een stoeltje helemaal rechts op de eerste rij en kijken we onszelf een hernia. Alsof dat nog niet vervelend genoeg is, zit er natuurlijk iemand achter ons tegen de stoel aan te trappen en kauwt de persoon op de vijfde rij wel héél luidruchtig op zijn M&M's.

Normaal gesproken enorm irritant, maar na de zoveelste blockbuster op een klein scherm in een stille woonkamer, staan we op het punt om de buurman uit te nodigen zodat hij even tegen de stoel aan kan schoppen terwijl hij smakkend popcorn opzuigt.

2. Te dure snacks

Er is geen enkele reden waarom een bak gepofte mais zeven euro kost! En dat flesje frisdrank kunnen we voor de helft van de prijs in de supermarkt kopen. Toch is het anders wanneer je thuis zit met half aangebrande magnetron popcorn en een glaasje lauwe cola. Opeens besef je waarom de snacks zo duur zijn. Je betaalt niet alleen voor het voedsel, je betaalt voor de experience! En het is verrekte lastig om magnetron popcorn goed te timen...

Dus ja grote bioscoopketen, reken ons die 10 euro voor een combimenu. We betalen het graag. En als je in de bak zoute popcorn nog een paar zoete popcorn gooit als verrassing is onze dag helemaal goed.

3. Veel te lange films zonder plaspauze

Hey Marvel, echt superleuk dat Avengers: Endgame drie uur duurt, maar we moeten ongelooflijk nodig plassen. We hadden de vier uur durende Snyder Cut van Justice League ook niet overleefd zonder plaspauze. Gelukkig kunnen we thuis de film op pauze zetten zonder iets te missen. Daar zit alleen wel een groot nadeel aan. Wanneer we om de tien minuten de film pauzeren voor een wc-bezoek, om een glas lauwe cola in te schenken of een appje te checken, is het bijna onmogelijk om echt lekker in de film te komen. 

De bios is de enige plek waar je echt helemaal in de film zit zonder afleidingen. Dat dit gepaard gaat met een blaas die op springen staat omdat we anders een belangrijk moment in de film missen, nemen we voor lief. Als het moet dragen we wel een zwarte broek...

4. Films op onmogelijke tijden

Animatiefilms zijn niet alleen voor kinderen, ook volwassenen willen de nieuwste Disney of Pixar zien. We willen alleen niet de Nederlandse stemmencast horen. Als we The Lego Movie kijken, willen we gewoon Chris Pratt en geen Kees Tol! Het kan soms een hele puzzel zijn om de juiste versie te vinden. Hetzelfde geldt voor Oscar-films. Nu zijn ze bijna overal te streamen. Normaal gesproken worden die films ergens vroeg in de middag of laat in de avond vertoond en draaien ze maar drie weken in een of ander vaag filmhuis.

De zoektocht naar een film die maar in drie zaaltjes wordt vertoond, heeft ook een groot voordeel. Het is de beste manier om een nieuwe cinema te ontdekken. Sommigen hebben zelfs een leren ligstoel! Dan lijkt een treinreis van anderhalf uur opeens niet meer zo erg. 

5. Veel te lange reclames en trailers

Voordat de bioscoopfilm begint, moeten we ons altijd worstelen door allerlei reclames. Ze zijn ook altijd bloedirritant en duren twee keer zo lang als de versies op televisie. Wie regelmatig naar de bios gaat, wordt op een gegeven moment zelfs agressief van blije frisdrankreclames. Hetzelfde geldt voor de trailers. De grote blockbusters laten ruim een half jaar van te voren al de eerste beelden zien. Dat is in het begin tof, maar na twee maanden worden we het wel zat om dezelfde trailer te zien van een Marvel-film die pas over vier maanden draait. 

Televisiereclames zullen we niet snel missen, maar trailers wel. We zouden een moord doen voor de foute Russische accenten uit de Black Widow trailer of Vin Diesel die iets bromt over 'family'. Als we daarvoor eerst aan moeten horen hoe een flesje cola de wereld kan veranderen, hebben we dat er graag voor over. 

Maanden zonder bioscoop heeft ons milder gemaakt over de dingen die we vervelend vinden. Maar sommige dingen blijven een doodzonde. Deze 2 irritaties kunnen we nog steeds missen als kiespijn. 

1. Mensen op hun telefoon

We zullen nooit begrijpen waarom iemand in een IMAX-bioscoop liever op een klein schermpje gluurt. Toch zijn er bioscoopgangers die op hun mobieltje zitten te klieren tijdens de film. In een donkere zaal valt zo een lichtgevend schermpje nog veel meer op dan normaal. En het geluid van appjes en getik klinkt om een of andere reden altijd luider in de bios. Dit is nou iets wat je perfect thuis kunt doen. 

2. Praters

Om heel eerlijk te zijn, dit zijn meestal dezelfde figuren als de telefoontuurders. Wanneer ze klaar zijn met appen, beginnen ze te kletsen. Omdat ze niet hebben opgelet, snappen ze de film niet of ze vervelen zich gewoon. Er is een speciale plek in de hel bewaard voor de praters die gaan bellen tijdens de film. 

We weten nog niet wanneer de bioscoopzalen opengaan in Nederland, al gokken de makers van De Luizenmoeder op het einde van juni. Tot die tijd kun je de eigen thuisbioscoop zo leuk mogelijk maken met deze topfilms op Netflix, Disney+, Ziggo en Amazon Prime Video

Lees verder