De 10 beste films nu op Prime Video

Prime Video is misschien niet zo bekend als Netflix, Videoland of HBO Max, maar het filmaanbod van de streamingdienst is meer dan de moeite waard. Dit zijn de beste films op Prime Video. 

Door Redactie
The Lord of the Rings
© New Line

10. Everything, Everywhere, All at Once  (2022)

Niemand had verwacht dat Everything, Everywhere, All at Once de grote hit van 2022 zou worden. De dramafilm vol actie, sciencefiction en filosofische wijsheden werd uitgebracht in een handvol Amerikaanse bioscopen en twee weken later draaide de film in honderden zalen, waarna de film de rest van de wereld veroverde. Michelle Yeoh speelt een simpele vrouw die ontdekt dat zij het multiversum moet redden en heeft daar helemaal geen trek in. Langzaam verandert dit persoonlijk drama in een knotsgekke strijd om het menselijk bestaan te redden. 

9. Moonlight (2016)

De film was onderdeel van het Oscar-fiasco in 2017; La La Land werd uitgeroepen tot winnaar van Best Picture, maar het bleek toch Moonlight te zijn. De controversiële mix-up was dan wel even grappig, maar dat Moonlight ‘m uiteindelijk won is eigenlijk meer dan terecht. Het verhaal focust zich op de kindertijd, tienerjaren en het volwassen leven van Chiron (Trevante Rhodes), een Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn seksualiteit in een keiharde omgeving, waar geen ruimte is om jezelf te zijn. Moonlight brengt een indrukwekkend verhaal, met een belangrijke boodschap.

8. Fight Club (1999)

We mogen eigenlijk niet praten over Fight Club, maar we gaan je toch echt vertellen over dit duistere meesterwerk van regisseur David Fincher. Edward Norton kruipt in de rol van een man die lijdt aan verschrikkelijke slapeloosheid. Het gaat al beter als hij de mysterieuze en excentrieke Tyler Durden (Brad Pitt) ontmoet en overtuigd wordt om mee te doen aan dubieuze knokpartijtjes. Hoewel deze bijzondere film -met een geniale plottwist- het niet heel goed deed in de box office, is-ie jaren later terecht een échte cultklassieker geworden.  

7. Forrest Gump (1994)

Met Forrest Gump vertelt regisseur Robert Zemeckis het verhaal van de gelijknamige held, die ondanks zijn lage IQ een groot onderdeel wordt van de Amerikaanse geschiedenis. Tom Hanks is uitstekend als sympathieke Forrest en terwijl hij te maken krijgt met allerlei tegenslagen blijft hij positief in het leven staan. De verbluffende special effects zijn kers op de taart en stoppen Hanks in allerlei historische beelden.

6. Heat (1995)

Al Pacino en Robert De Niro zijn twee van de beste acteurs ooit, maar pas in 1995 stonden ze tegenover elkaar in dezelfde film. Die samenwerking maakt van misdaadepos Heat een onvervalst meesterwerk. De Niro speelt de meesterdief Neil McCauley, die een bankoverval wil plegen. Hij staat lijnrecht tegenover de ambitieuze rechercheur Vincent Hanna, gespeeld door Pacino, die alles op alles zet om McCauley te pakken. Regisseur Michael Mann gebruikt een realistische benadering van het spannende verhaal en de shoot-out bij de bank is een van de beste actiescènes uit de jaren ’90.

5. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

De duistere fantasywereld van J.R.R. Tolkien is er eentje die blijft hangen en waar je constant naar terug verlangt. Prime Video heeft met The Rings of Power zelfs een serie gemaakt die zich afspeelt in Middle-earth. Als je liever de originele trilogie kijkt, kun je ook terecht bij Prime Video. Het zijn alledrie meesterwerken vol epische avonturen, prachtige locaties en grootschalige gevechten, maar als we er eentje uit moeten lichten, dan is dat het eerste deel. Het begon allemaal met The Fellowship of the Ring, waar de helden samenkomen om de wereld te redden.

4. Back to the Future (1985)

Over onvergetelijke trilogieën gesproken! De Back to the Future-reeks bestaat ook uit drie topfilms, waarvan we de eerste uitlichten. Met veel humor, een uitstekende cast, indrukwekkende special effects en onvergetelijke one-liners groeide Back to the Future uit tot een tijdloze klassieker. Tiener Marty McFly (Michael J. Fox) helpt goede vriend Doc Brown (Christopher Lloyd) met zijn nieuwste uitvinding; een tijdmachine in de vorm van een DeLorean. Het experiment gaat helemaal fout en Marty belandt met de sportwagen in het verleden, waar hij een manier moet vinden om terug te keren naar de toekomst.

3. Taxi Driver (1976)

Regisseur Martin Scorsese bracht met Taxi Driver een realistisch, maar beangstigend beeld van de samenleving op het doek. Oorlogsveteraan Travis Bickle (Robert De Niro) kampt met slapeloosheid in the city that never sleeps. Omdat hij eigenlijk niets beters heeft te doen dan porno kijken, zoekt hij een baantje als chauffeur in het getto van New York. Hij ziet de meest rotte appels in zijn taxi stappen en krijgt daardoor een vrij confronterend beeld van de maatschappij. Taxi Driver komt uit de seventies, maar maakt vandaag de dag nog steeds veel indruk.

2. Once Upon a Time in America (1984)

Met een dikke 3 uur en 50 minuten is Once Upon a Time in America de langste film op deze lijst. De film verveelt echter geen minuut en heeft de tijd nodig om het uitgebreide verhaal te vertellen. Noodles (Robert De Niro) en Max (James Woods) kennen elkaar al van jongs af aan en de twee straatboefjes groeien uit tot grote gangsters, maar het is de vraag of hun vriendschap sterker is dan hun ambitie. Om het Amerikaanse publiek tevreden te stellen, was er een kortere versie van de film gemaakt, maar dit werd een grote flop en is niet om aan te zien.

1. The Godfather (1972)

Het zal geen verrassing zijn dat The Godfather op de eerste plaatst staat in onze lijst van beste films op Prime Video. In de meeste lijstjes van beste films ooit gemaakt, staat dit feilloze meesterwerk op nummer 1. Alles klopt namelijk aan deze klassieker, van de muziek tot de cast en van het verhaal tot de indrukwekkende beelden van New York in de jaren veertig en vijftig. De anti-held van het verhaal is Michael Corleone (Al Pacino) die tegen zijn betrokken raakt bij de zaken van zijn criminele familie, maar de echte ster van de film is maffiabaas Vito Corleone, die uitstekend wordt neergezet door Marlon Brando.