Anthony Hopkins in The Father

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Anthony Hopkins in The Father

Hier stream je de Oscar-winnaars van 2021!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De Oscar-winnaars zijn bekend! We zetten voor je op een rij waar je de beste films van 2020 kunt checken!

Disney+

We beginnen op Disney+, waar de Oscar-winnaar voor Beste Film vanaf 30 april te checken is. Nomadland verdiende deze onderscheiding, samen met de prijzen voor Beste Actrice (Frances McDormand) én Beste Regisseur (Chloé Zhao).

Amazon Prime Video

Van Disney+ verkassen we naar Prime Video, waar je drie Oscar-winnaars kunt streamen. Als eerste de winnaar voor Beste Visuele Effecten: Tenet. De film kon de bioscopen vorig jaar niet redden, maar ziet er verbluffend uit.

In Sound of Metal (Beste Montage, Beste Geluid) ontdekt een metaldrummer (Riz Ahmed) dat zijn gehoor enorm beschadigd is. Eigenlijk moet hij stoppen met muziek maken, maar dat is het enige dat hij in zijn leven wil doen.

Promising Young Woman (Beste Script) draait om Cassie Thomas (Carrie Mulligan), die een persoonlijke wraakmissie uitvoert. Haar vriendin werd op een date seksueel misbruikt en sindsdien lokt ze mannen naar hotelkamers om ze doodsangst aan te jagen.

Netflix

Dit jaar vielen er aardig wat Netflix-films in de prijzen, maar niet in de meest prestigieuze categorieën. Het voor tien Oscars genomineerde Mank won de prijzen voor Beste Productiedesign en Beste Cinematografie.

De overleden acteur Chadwick Boseman werd gezien als (lichte) favoriet voor de Oscar voor Beste Acteur. Uiteindelijk ging (een slapende) Anthony Hopkins ermee aan de haal. Ma Rainey’s Black Bottom won wél de prijzen voor Beste Kostuums en Beste Makeup.

In My Octopus Teacher (Beste Documentaire) duikt filmmaker Craig Foster elke dag naar de bodem van de zee, waar hij besluit een octopus te volgen. Hij doet dit zó vaak dat het dier aan hem begint te wennen, en hem tolereert in haar territorium.

Deze zijn (nog) niet te streamen

Minari (Beste Vrouwelijke Bijrol) draait om een Koreaanse familie die naar de VS emigreert om een boerderij te starten. Het nieuwe leven is enorm zwaar en de familie weet niet goed welke tradities ze moeten bewaren en welke ze niet meer nodig hebben in hun nieuwe thuisland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Anthony Hopkins won de Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol als dementerende vader in The Father. Deze film is helaas nog nergens te bekijken. Hetzelfde geldt voor Judas and the Black Messiah, de dramafilm over de dood van Black Panther-kopman Fred Hampton (Daniel Kaluuya).

Lees verder