Merel Westrik, Jinek

Veronica Superguide logo
Merel Westrik, Jinek

Merel Westrik dolenthousiast over octopus bij Jinek: ‘Ik kan nooit meer calamaris eten’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Presentatrice en natuurliefhebber Merel Westrik is helemaal gek op octopussen sinds de Netflix-docu My Octopus Teacher. Aan tafel bij Jinek vertelt ze samen met octopussenonderzoeker Auke-Florian Hiemstra over haar liefde voor de vis.

In My Octopus Teacher zie je de band tussen een cameraman en een octopusvrouwtje. De vriendschap is door de documentaire heen te zien: “Het begint met een tentakel die over de arm valt. Het vertrouwen groeit tussen de twee. Ze gaan zelfs met elkaar knuffelen. De octopus neemt hem mee naar haar wereld om samen te spelen.”

Nooit meer calamaris

"Ik had nooit verwacht dat ik me zo kan inleven in een octopus. Als ik vroeger aan de dieren dacht moest ik aan calamaris denken, wat je op vakantie in Griekenland bestelt", vertelt Merel. “Als je ziet dat er dan een tentakel wordt afgebeten, dan zit ik nu te schreeuwen tegen het scherm. Ik kan nooit meer calamaris eten."

Film1-zenders een weekend open bij Ziggo!

De ongrijpbare stiekeme dieren

Bioloog Auke is zo enthousiast over de dieren dat hij onderzoek doet naar ze. “Ze zijn zo ongrijpbaar.”

Waarom de beesten thuishoren in het wild beschrijft bioloog Auke aan de hand van een bizar waargebeurd verhaal: “Er is een octopus die iedere nacht ontsnapt uit een aquarium, een andere vissenbak inklimt om de vissen op te eten en ‘s ochtends zijn eigen bak weer in gaat om eten te krijgen van de verzorgers. Het duurde weken voordat ze doorhadden wie toch die vissen had opgegeten.”  Eva kan op dat moment alleen maar verbaasd met haar hoofd schudden.

Het is niet de eerste keer dat de presentatrice verbaasd aan tafel zit. Een tijd terug vertelde een bodybuilder nog dat hij nooit eet en drinkt.

Dat Eva elke doordeweekse avond Jinek host weten de meesten wel, maar wat deed de presentatrice eigenlijk voordat ze de talkshow-koningin van Nederland werd? Wij zochten het voor je uit.

De Netflix-hit My Octopus Teacher staat nu op Netflix. Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL4.

Lees verder