Sexy Beasts op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sexy Beasts op Netflix

5 dingen die we geleerd hebben van Sexy Beasts

|
|

Laatste update:

Netflix veroorzaakte een schokgolf met de bizarre trailer van de nieuwe datingshow Sexy Beasts. Moeten we ons zorgen maken door deze nieuwe manier van daten, waarbij verklede mensen elkaar bespringen? Het antwoord is: Nee. En... ja.

Schokkende gebeurtenissen veroorzaken vaak belangrijke nieuwe inzichten. Deze delen we graag, met de 5 belangrijkste lessen die we hebben geleerd van Sexy Beasts!

5. De wereld is niet (ineens) gek geworden

Na het rampjaar 2020 (en het huidige jaar 2020 - part 2) sloeg de aankondiging van Sexy Beasts in als een bom! Sommige mensen zagen de humor er wel van in, maar voor velen was het nét de laatste druppel. Wat is dit in godsnaam? Zijn we allemaal gek geworden?

De vraag of we inderdaad allemaal gek zijn geworden laten we graag even in het midden. Wat we wél weten is dat er eerder al een seizoen Sexy Beasts gemaakt werd voor de BBC in… 2014! Hierna dacht waarschijnlijk niemand meer aan dit vreemde programma totdat shows als The Masked Singer ineens de wereld veroverden.

“Hee! Zo’n programma hebben we al eens gemaakt”, moeten ze gedacht hebben. Pas zeven jaar later is de wereld er blijkbaar écht klaar voor...

4. Het is… toch een beetje raar

Toen het tweede seizoen van The Masked Singer verscheen, hadden wij het briljante idee om alle personages te beoordelen op hun rauwe erotische uitstraling. RTL deed er verder niets mee, maar bij Netflix lezen ze Superguide en dachten ze: “Dit is visionair!”

Het verschil is natuurlijk wel dat The Masked Singer een zangwedstrijd is en Sexy Beasts een échte datingshow. Deelnemers vragen zich een paar uur af of ze qua persoonlijkheid én op seksueel vlak passen bij een octopus/beer/dolfijn.

5 dingen die we geleerd hebben van Sexy Beasts

Sterker nog: er wordt flink getongd door sommige kandidaten. Misschien vinden die de kostuums juist opwindend?

3. Oók daten met dieren is oppervlakkig

Het idee achter Sexy Beasts is dat kandidaten de man of vrouw van hun dromen vinden op basis van persoonlijkheid. Dat weerhoudt sommige kandidaten er niet van om nogal oppervlakkige eisen te stellen. De Mandril verklaart meteen een borstenman te zijn; de Bever vindt een lekkere bilpartij belangrijker dan een fijne persoonlijkheid en de Trol valt op dikke, rollende spierballen.

2. Alle Beasts zijn best wel Sexy

De deelnemers zeggen een paar keer dat ze zich schamen voor hun oppervlakkigheid, maar alle mannen en vrouwen die meedoen aan Sexy Beasts zijn sowieso behoorlijk knap. Ze zijn zowat allemaal (ex-)model! Alle kandidaten worden wél de hele tijd zenuwachtig gemaakt: “Oh jee, wat als ik per ongeluk een lelijkerd uitkies?” Nope, dat gaat niet gebeuren: iedereen is HOT! Als je op zoek bent naar vervelende mensen, dan is Lang Leve de Liefde de betere optie, of de nieuwe datingshow B&B Vol Liefde.

5 dingen die we geleerd hebben van Sexy Beasts
5 dingen die we geleerd hebben van Sexy Beasts
5 dingen die we geleerd hebben van Sexy Beasts
5 dingen die we geleerd hebben van Sexy Beasts

1. Een lijpe show is héél veel werk

De makers van de show wisten van tevoren niet welke deelnemers vroeg af zouden vallen in Sexy Beasts. Daarom maakten ze voor elke kandidaat het maximale aantal gezichtsprotheses. De beroemde make-up-designer Kristyan Mallet (Mission Impossible, Star Wars, The Witches, The Revenant en noem maar op!) verklaarde in de New York Times dat zijn hart brak toen hij zag hoe veel van zijn creaties niet gebruikt werden.

5 dingen die we geleerd hebben van Sexy Beasts

Dat gezegd hebbende: de maskers die Mallet voor Sexy Beasts ontwierp zijn fantastisch!

Netflix-datingshows

Naast Sexy Beasts zijn er nóg een paar gave datingshows die je op Netflix kunt checken. In Love is Blind stappen stellen in het huwelijksbootje nadat ze afspraakjes hadden zonder elkaar te zien. Dit zorgde voor heel wat drama, en binnenkort kun je in de reüniespecial zien hoe de deelnemers erop terugkijken. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een tweede seizoen van de knotsgekke datingshow!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je kan nu ook smullen van twee seizoenen Too Hot too Handle. In deze Temptation Island-achtige show verliezen de kandidaten prijzengeld als ze met elkaar zoenen (of verder gaan), waardoor de emoties hoog oplopen in een tropische villa.

Lees verder