• Lange Leve de Liefde

De pijnlijkste en meest ongemakkelijke momenten van Lang Leve de Liefde

Door Robin Heerkens
Lang Leve de Liefde op SBS6

SBS6' reality-datingprogramma Lang Leve de Liefde is smullen voor ramptoeristen. Menig date ontspoort aan alle kanten en die mismatches nemen vaak pijnlijk ongemakkelijke wendingen die je nekharen overeind doen staan. 'Geniet' rustig na met dit ultieme overzicht!

1. Robert en Lenne gaan niet zo lekker

We beginnen met misschien wel het pijnlijkste paar uit Lang Leve de Liefde. Schipper Robert was niet zo onder de indruk van date Lenne. Hij wil "een sprietje" dat "over die boot rent". Volgens hem is Lenne niet die vrouw. Ook haar korte kapsel viel niet in de smaak.

2. 'Meid, doe dat anders!'

We blijven nog even bij Robert en Lenne. Want meneer had eerder al iets te zeggen over Lenne's kortpittige kuifcoupe. "Ik vind het te mannelijk", zei hij. Subtiel! "Daarom ken het ook niets worden. Ik zou zeggen: 'meid, doe dat anders!'" Lenne bleef - wonder boven wonder - kalm en sloeg terug. "Neem jij maar een magere toverheks."

3. 'Eikel'

Drie keer is... scheepsrecht, pun intended. Het is absoluut niet goed gekomen tussen meneer de schipper en Lenne. Robert wist het treffend te verwoorden. "We liggen net zo ver uit elkaar als Rome en Amsterdam." Het zat Lenne helemaal tot hier en dus kon ze het niet laten om er achter zijn rug om een "eikel" uit te floepen.

4. Frikandel onder de kraan

Ivo en Zdenka zaten helemaal klaar om hun snackbar-bestelling lekker naar binnen te schuiven toen hij plots geconfronteerd werd met zijn grote nachtmerrie. Er zat mayonaise op de frikandel van Ivo en als hij érgens van walgt, is het mayo. Zdenka duwde het ding vervolgens onder de kraan (!), maar Ivo moest er alsnog helemaal niets van hebben...

5. 'Te knap voor mij'

Marieke zei richting het einde van haar verblijf met Marijn dat ze "te veel van elkaar verschillen". Maar ook: "verder vind ik eigenlijk ook gewoon dat je te knap bent voor mij". Nou, in plaats van haar te troosten, neemt 'gentleman' Marijn het op als... een compliment?!

6. Jolanda is er klaar mee

Jolanda had zich 24 uur lang weten in te houden, maar uiteindelijk barstte de bom alsnog. Volgens haar deed de 'ongeïnteresseerde' Martin absoluut niet zijn best. Met niets. "Je hebt mij 24 uur een rotgevoel gegeven!" Lees hier meer over de fittie tussen Jolanda en Martin.

7. Jezelf in de fik steken

Chantal stak nietsvermoedend - uit pure verveling, zo leek het - haar aansteker aan, maar had niet door dat vervolgens haar haar in de fik vloog. Wat deed date Jeroen? Hij bleef rustig zitten en barstte in lachen uit. Niet dat Chantal nu zo'n heilig boontje was, hoor. Ze noemde zichzelf 'bovengemiddeld knap' en appte een vriendin dat ze Jeroen maar een 'lelijkerd' vond. 

8. Esther is woest

"Ik gooi al mijn tijd erin en ik krijg dít?!" Esther kon zich niet meer inhouden en gooide al haar opgekropte frustraties eruit. Date René deed volgens haar absoluut geen moeite om de boel een beetje aan te zwengelen. Dat pikte ze niet meer. Ze bleef achter met het nare gevoel dat René kostbare tijd uit haar leven stal. "Ik ben gewoon boos!"

9. Arts 'verzoekjes'

Art deelde wat 'verzoekjes' met Adèle. Volgens haar sloeg hij de plank volledig mis. Zijn 'wensen' - Adèle zou een dag niet mogen roken en moest met 'm mee sporten - vielen volledig verkeerd. Ze weigerde. "Je legt me je wil op!"

10. Geen 'intellectuele klik'

Natascha miste een 'intellectuele klik' bij Daniel en ze voelde ook nog eens geen fysieke aantrekkingskracht of een match op humor-gebied. Oftewel: aan alle kanten een mismatch. Hij reageerde vervolgens als een wesp gestoken op die opmerkingen. Hij is echt niet een of andere domme dude hoor. "Ik ben hoogbegaafd, daar ben ik op getest, dus..."

11. Ontbijtje?

Koen wilde een lekker ontbijtje maken voor Michelle. Maar... hij legde croissantjes op een bakplaat, schoof twee eieren in een bakje water in de oven (?) en het ging ook al he-le-maal mis met een sinaasappel uitpersen - Koen had echt geen idee. Een ontbijtje from hell voor Michelle dus, die zelfs nog, met gevaar voor eigen leven, ging proeven.

12. 'Mag je lekker in je reet steken'

Anne en Johan waren geen match, zeggen we nog (heel) zacht uitgedrukt. Hun verblijf was één grote aaneenschakeling van ongemak en ergernissen en we schreven al eerder over deze mismatch van de eeuw. Uiteindelijk besloot Anne Johan eens goed de waarheid te vertellen. "Dat herfststukje van jou? Mag je lekker in je reet steken!"

13. Richard kijkt te diep in het glaasje

Anne Marie en Richard gingen eens lekker gourmetten tijdens hun Lang Leve de Liefde-date. Allemaal leuk en aardig, maar langzaam maar zeker had Richard zó'n stuk in zijn kraag, dat-ie letterlijk voor Anne Marie viel. Hij flikkerde bijna met zijn hoofd op de bakplaat omdat-ie zo dronken was. Toen hij later alleen in de hottub zat en met een badeend ging praten, was het ongemakkelijke feest helemaal compleet. Door al dat slappe gelal kon Anne Marie maar moeilijk in slaap komen. Gelukkig bood Richard later in de uitzending nog zijn excuses aan voor zijn beschonken beslommeringen. 

Lang Leve de Liefde is elke werkdag om 18.55 uur te zien op SBS6.