Elsa, Anna, Kristoff en Sven in Frozen 2

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Elsa, Anna, Kristoff en Sven in Frozen 2

Wat betekent het Frozen 2 einde voor Frozen 3?

|
|

Laatste update:

Disney heeft weer ’n klapper te pakken hoor! Frozen 2 breekt records in de bioscoop en zorgt weer voor verrassende wendingen in de levens van Anna en Elsa. Maar wat betekenen die twists nu echt en hoe hebben ze invloed op Frozen 3? Een overzicht.

Let op: spoilers voor Frozen 2 volgen!

Vijfde ‘spirit’

Elsa gaat nu door het leven als de vijfde zogenoemde ‘spirit’ na haar ontdekkingstocht richting Ahtohallan – dé plek waar haar immense krachten vandaan komen. Net als wind, aarde, vuur en water moet ze nu het Enchanted Forest van Northuldra bewaken. Ook kreeg ze de andere vier onder controle. Zo kon ze het schattige vuursalamandertje Bruni kalmeren en wist ze Nokk het paard (water) te temmen. Dit bewijst dat Elsa écht thuishoort in het betoverde bos; zonder haar raken de vier andere elementen helemaal in de war. Interessant plot voor de onvermijdelijke derde Frozen: Elsa die mogelijk te lang in Arendelle op bezoek gaat waarna de spirits in het bos op hol slaan!

Koningin van Arendelle

We riepen altijd al ‘Yasss Queen!’ wanneer Elsa in beeld kwam, maar nu mogen we het óók richting Anna schreeuwen! Die kreeg aan het einde van Frozen 2 namelijk de kroon van Arendelle nu Elsa als één van de spirits verblijft in het Enchanted Forest. Een derde Frozen-deel duikt ongetwijfeld in het huidige drukke leven van Anna en haar liefje Kristoff. Hoe regeren ze over Arendelle en welke problemen moeten ze fixen? En is dat ambtelijke gedoe niet stiekem érg saai voor de avontuurlijke Anna?

Wat betekent het Frozen 2 einde voor Frozen 3?

Gescheiden

Waar wij ons vooral zorgen over maken als we aan Frozen 3 denken, is de letterlijke afstand die er nu zit tussen zussen Anna en Elsa. Ja, oké: ze kunnen heus wel eens bij elkaar op bezoek gaan. Maar beiden kunnen niet té lang wegblijven. Anna heeft een heel koninkrijk te runnen en Elsa is een belangrijke spirit die eigenlijk altijd bij de anderen moet blijven in het betoverde bos. Dus euhm… interessant uitganspunt voor Frozen 3!

Prince Hans

Gedurende Frozen 2 krijgen we regelmatig verwijzingen naar die enge gluiperd Prince Hans uit Frozen, met dank aan de hilarische Olaf. Gelukkig bleef het bij enkele references en hoefden we ‘m niet echt te zien. Maar… hij leeft nog! Na zijn verschrikkelijke acties in Frozen belandde Hans meer dan terecht in de gevangenis. In de korte film Frozen Fever zagen we wat hij nu moet doen: paardenpoep scheppen. Wanneer Frozen 3 wel weer een echte menselijke slechterik krijgt (die ontbrak in Frozen 2) lijkt Hans een goede kans te maken.

Krachten voor Anna?

Queen Iduna en King Agnarr – de ouders van Anna en Elsa – kregen een cadeautje van de forest-spirits. Doordat ze met hun liefde voor elkaar de gescheiden werelden van Arendelle en Northuldra bij elkaar zouden brengen, gaven ze hun dochter Elsa ijskrachten die alle spirits later óók bij elkaar zouden brengen. Snap je? Maar hoe zit het dan met Anna?  Waarom kreeg zij géén coole powers? In de film wordt dit even vaag uitgelegd door middel van een soort brug-metafoor. Ze staan allebei symbool voor één uiteinde van de beruchte dam. Toch vinden we dat nergens op slaan en zien we in Frozen 3 héél graag dat Anna ook opeens krachten ontwikkelt!

Wat betekent het Frozen 2 einde voor Frozen 3?

Lees verder