• Virgin River

Virgin River seizoen 4: het verhaal tot nu toe

Door Alie Sierkstra
Virgin River Mel Jack

Het vierde seizoen van Virgin River start woensdag 20 juli op Netflix, dus hoogtijd voor een opfrisser! Wij praten je helemaal bij over wat er allemaal in de afgelopen drie seizoenen Virgin River is gebeurd. 

Waar gaat Virgin River over?

Virgin River draait om Melinda ‘Mel’ Monroe (Alexandra Breckenridge). Zij reageert op een vacature voor een verloskundige in het afgelegen stadje Virgin River in Noord-Californië. Mel denk dat het stadje dé perfecte plek is om een nieuwe start te maken en haar pijnlijke verleden achter zich te laten. Maar al snel ontdekt ze dat het leven in een klein stadje niet zo eenvoudig is als ze had verwacht…

Mel en Jack groeien naar elkaar toe

In het eerste seizoen van Virgin River zagen we Mel worstelen met een nog onbekend trauma rondom haar ex-man Mark (Daniel Gillies) – in de seizoensfinale wordt onthuld dat Mark is omgekomen bij een auto-ongeluk. Haar trauma weerhield Mel er echter niet van om steeds closer te worden met café-eigenaar Jack Sheridan (Martin Henderson). Tegen het einde van seizoen één biechten de twee eindelijk hun gevoelens voor elkaar op. Het kwam zelfs tot een zoen!

Charmaine is zwanger

De relatie tussen Jack en Mel kwam echter op losse schroeven te staan toen Jacks eerdere scharrel, Charmaine Roberts (Lauren Hammersley), zwanger van hem bleek. Jack wilde zijn gevoelens voor Mel graag verder onderzoeken, maar de verloskundige vond het nieuws over de zwangerschap van Charmaine moeilijk te accepteren. Mel heeft namelijk zelf moeite gehad om zwanger te worden en wilde dolgraag kinderen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Hope en Doc

Hope McCrea (Annette O'Toole) was degene die Mel vertelde over Charmaines zwangerschap. Jack nam haar dat zo kwalijk dat hij Hope uit zijn leven bande. Hope was daar zo kapot van dat ze besloot haar leven om te gooien. Ze vertelde Vernon ‘Doc’ Mullins (Tim Matheson) dat ze hun huwelijk nog een kans wilde geven. In het tweede seizoen van Virgin River zagen we hoe Doc en Hope plannen maakten om hun geloften te vernieuwen. In de seizoensfinale gedroeg Doc zich echter behoorlijk vreemd, omdat hij Hope wil vertellen over zijn gezondheidsproblemen. Later leerden we dat hij aan oogproblemen lijdt.

Preacher helpt Paige

Het draaide in seizoen twee ook om Preacher (Colin Lawrence) en Paige Lassiter (Lexa Doig). Preacher besloot Paige te helpen om de moord op haar gewelddadige ex-man Wes (Steve Bacic) te verhullen. Preacher en Paige leken ermee weg te komen, totdat Wes zijn broer Vince poolshoogte kwam nemen. Paige werd zo bang dat ze haar zoon Christopher (Chase Petriw) naar Preacher stuurde. Preacher stemde toe om voor de jongen te zorgen, ondanks zijn plannen naar San Francisco te verhuizen om chefkok te worden.

Wie schoot Jack neer?

Het tweede seizoen eindigde met een grote cliffhanger. Jack bleek namelijk neergeschoten! Maar door wie? Er leken genoeg potentiële daders. De waarschijnlijkste was Calvin (David Cubitt), de lokale drugsbaron. Jack had namelijk bewijs verkregen dat nodig was om Calvin te arresteren. In het derde seizoen nam Dan Brady (Benjamin Hollingsworth) echter onverwacht de schuld op zich! Het is alleen niet duidelijk geworden of Brady het daadwerkelijk heeft gedaan...

Hope ligt in coma

Hope ligt in coma nadat ze betrokken raakte bij een auto-ongeluk. Ook aan het einde van het derde seizoen van Virgin River hebben we nog geen duidelijkheid over haar verwondingen. Gelukkig weten we al wel dat Hope terugkeert in seizoen vier. Haar afwezigheid had namelijk te maken met de coronapandemie en de reisbeperkingen. Daarnaast lijkt Doc een kleinkind te hebben! We zagen in ieder geval een mysterieuze figuur opduiken, die een kamer huurde in de plaatselijke bed and breakfast om naar zijn opa te zoeken. Hij en Hope hebben nooit kinderen gekregen, dus hoe zit dat precies?

Mel is zwanger

De grootste schok van het derde seizoen kwam aan het eind van de finale toen Mel onthulde dat ze zwanger was. Dat had natuurlijk een gelukkig moment voor haar en Jack moeten zijn… Maar Mel weet helemaal niet zeker of hij de vader is. Eerder in de serie, toen Mel en Jack tijdelijk uit elkaar waren, bezocht ze namelijk een vruchtbaarheidskliniek waar ze samen met Mark embryo’s had laten opslaan. Seizoen drie eindigde met een compleet overdonderde Jack, die zijn geplande huwelijksaanzoek aan Mel weer inslikte.

Seizoen vier van Virgin River

We zouden haast een boek kunnen schrijven over alles dat ons (hopelijk!) te wachten staat in het vierde seizoen van Virgin River. Zo werd Preacher bewusteloos achtergelaten en is Christopher overgeleverd aan Vince. En wat dachten we van Charmaine? Gaat zij de tweeling nu echt zónder Jack opvoeden? Daarnaast heerst de vraag of Brady verantwoordelijk is voor de schietpartij op Jack. We weten dat hij die bewuste avond wel in Jacks café was, maar haalde hij ook de trekker over?

Op de antwoorden hoeven we gelukkig niet lang meer te wachten. Seizoen vier van Virgin River staat vanaf morgen op Netflix. Je nog verder inlezen? Dit is alles dat we weten over het vierde seizoen.

Wist je dat Virgin River ook al verzekerd is van een vijfde seizoen? We vragen ons wel af hoe lang de serie nog door kan gaan.