• Virgin River

Hoe lang kan Virgin River nog doorgaan?

Door Emma de Wijer
Virgin River Melinda en Jack

Wie heeft gekeken weet het: als je aan Virgin River begint dan kun je niet meer stoppen. Kijkers krijgen niet genoeg van de zinderende romance tussen Melinda en Jack. Seizoen 4 staat bijna op Netflix, maar hoeveel seizoenen hebben we (potentieel) nog in het vooruitzicht?

Virgin River-fans smachten al een tijd naar een vervolg van de bingworthy serie. Nog héél even geduld: op 20 juli (twee nachtjes!) staat seizoen 4 op Netflix.

Informatie over seizoen 4

Virgin River vertelt het verhaal van kraamvrouw Melinda (Alexandra Breckenridge) die na een persoonlijk drama een nieuwe start wil maken. Ze ruilt het drukke Los Angeles in voor het kleine dorpje Virgin River, maar echt rust vindt ze niet. Ze wordt verliefd op de getraumatiseerde veteraan Jack (Martin Henderson) die net een scharrel zwanger heeft gemaakt. Na een moeilijke start ontkennen Mel en Jack hun liefde niet meer voor elkaar, maar een onverwachte wending kan daar in het aankomende vierde seizoen weleens flink verandering in brengen. 

Groen licht van Netflix

We weten nu al dat we ook het vierde seizoen in één ruk zullen kijken. Daarna willen we méér. Maar krijgen we dat ook? Goed nieuws: fans zijn verzekerd van een vijfde seizoen. Dat heeft Netflix in september 2021 bekendgemaakt. Verder is de streamingdienst - als altijd - zuinig met het geven van informatie. De releasedate van seizoen 5 is nog niet bekend. Helaas is er al een kink in de kabel: de opnames zouden in maart beginnen, maar moesten worden uitgesteld. Naar verluidt keert de cast half juli terug op de set. De kans is dan ook klein dat het vijfde seizoen eerder dan de zomer van 2023 op Netflix verschijnt.

Meer dan genoeg inspiratie

Ondanks dat Netflix nooit kijkcijfers deelt, is het duidelijk dat Virgin River een gigantisch succes is. De streamingdienst zet dan ook hoog in op de verslavende serie. En dat kan: er zijn maar liefst 25 boeken in de Virgin River-reeks van schrijfster Robyn Carr waar de serie op is gebaseerd. Er is dus zat inspiratie voor nieuwe verhaallijnen. Inspiratie inderdaad, want de serie wijkt iets af van de boeken. Zo kwam Melinda's man in het boek niet om door een auto-ongeluk maar bij een winkeloverval en is ze ook geen kind verloren. 

Hoe lang kan de serie doorgaan?

Dat de Virgin River-reeks uit 25 boeken bestaat betekent niet per se dat er ook 25 seizoenen (kunnen) komen. Het eerste seizoen combineert namelijk het eerste en tweede deel van de Virgin River-boeken. Dat zou dus kunnen betekenen dat er ongeveer 12 seizoenen van de serie zouden kunnen komen. Maar aangezien de seriemakers ook aardig afwijken van de boeken, zouden er ook zomaar meer of minder Virgin River-seizoenen kunnen verschijnen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.