• The Rings of Power
  • The Lord of the Rings

Dit zijn de belangrijkste nieuwe helden uit The Lord of the Rings: The Rings of Power

Door Peter Koelewijn
The Lord of the Rings: The Rings of Power

Zoals verwacht heeft The Lord of the Rings: The Rings of Power een gigantische cast. Dit zijn een paar van de belangrijkste spelers. Wil je weten waar het verhaal van The Lord of the Rings over gaat? Wij praten je bij!

Niets missen? Volg het laatste The Lord of the Rings: The Rings of Power nieuws én meer via onze overzichtspagina.

1. Galadriel (Morfydd Clark)

De elfenkoningin Galadriel werd door Cate Blanchett heel sereen gespeeld, maar in haar jonge jaren was ze een stuk grimmiger. In de trailers zien we haar al in harnas en onder het vuil en bloed zitten. Ze vertrouwt Sauron vanaf het begin voor geen cent.

Galadriel
© Amazon

2. Elrond (Robert Aramayo)

Ook Elrond (in de trilogie gespeeld door Hugo Weaving) kreeg het in zijn jonge jaren regelmatig aan de stok met Sauron. In The Rings of Power zien we ook hoe hij samenwerkt met Galadriel om Númenor en de rest van Middle-earth te redden.

Elrond
© Amazon

3. Sauron (Anson Boon)

Sauron was in The Second Age nog niet het grote vlammende oog op een toren. Dat zou weinig subtiel zijn… In plaats daarvan infiltreerde hij Númenor als de knappe elf Annatar. Zo verzamelt hij steeds meer macht om zich heen en overtuigt hij de beste elfsmid ter wereld om met hem magische ringen te maken. Dit worden The Rings of Power die hij met z’n duistere ziel verbindt aan één laatste ring: The One Ring.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
© Amazon Prime Video

4. Durin IV (Owain Arthur)

Durin is aan het begin van The Rings of Power nog een prins maar wordt uiteindelijk zelf koning. Hij is ook een verre voorvader van Thorin Oakenshield, die we kennen van The Hobbit. De dwergen spelen een grote rol in The Rings of Power, want ze zijn dan op het hoogtepunt van hun macht. Dus we zien ook Moria in vol ornaat!

Durin Lord of the Rings: The Rings of Power
© Amazon

5. Elanor Brandyfoot (Markella Kavenagh)

Geen Lord of the Rings zonder hobbits natuurlijk, alleen die bestonden nog niet in The Second Age. In plaats daarvan reisden hun voorouders de wereld rond en noemden ze zichzelf Harfoots. Elanor ‘Nori’ Brandyfoot is een van hen en vindt op een dag een mysterieus persoon in een krater…

The Lord of the Rings: The Rings of Power
© Amazon

6. The Stranger (Daniel Weyman)

Dit personage wordt op de posters The Stranger genoemd en hij komt letterlijk uit de lucht vallen. Fans gaan al helemaal los over wie hij kan zijn en de meeste stemmen gaan naar… een jonge Gandalf! De tovenaars van Middle-earth vielen inderdaad uit de hemel en zijn net als Sauron een soort halfgoden. Bovendien lijkt acteur Daniel Weyman wel wat op een jonge Ian McKellen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
© Amazon

The Lord of the Rings: The Rings of Power start vrijdag 2 september op Prime Video en krijgt wekelijks een nieuwe aflevering. Bekijk ook onze Top 10 beste series op Prime Video.