Beste Zangers 2022

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beste Zangers 2022
TVBeste Zangers

Dit zijn de Béste Beste Zangers

|
|

Laatste update:

Meedoen aan Beste Zangers is voor artiesten niet alleen een onvergetelijke ervaring, het kan zelfs een keerpunt in hun carrière betekenen. Deze muzikanten hebben heel wat aan het programma te danken.

Tekst: Kim van der Meulen

1. Thomas Berge

Het allereerste seizoen van Beste Zangers in 2009 bezorgde Thomas Berge zijn grote doorbraak. Zijn versie van Gordons Kon ik maar even bij je zijn belandde op nummer 1 in de Nederlandse Single Top 100. Thomas was tot die tijd nog vooral bekend van deelname aan tv-programma’s als Sterren dansen op het ijs en zijn bijdrage aan de film Zoop in Zuid-Amerika. Na Beste Zangers trad hij met De Toppers op in de ArenA, was hij te zien in allerlei muziekprogramma’s en deed hij mee aan Expeditie Robinson. In 2020 deed hij mee aan de Songfestivaleditie van Beste Zangers, die 1,7 miljoen kijkers trok.

2. Davina Michelle

Veel mensen zullen inmiddels denken dat Het duurt te lang een liedje van Davina Michelle is, maar het origineel is toch echt van rapper Glen Faria. Geen verkeerde keuze: Davina’s bewerking van het nummer werd miljoenen keren beluisterd en was daarmee de grootste Spotify-streaminghit van de Benelux. Het leverde haar een Gouden Plaat op, een wekenlange nummer 1-positie in de Top 40 en nationale bekendheid op. Een jaar na haar deelname, in 2019, stond ze in het voorprogramma van P!nk, won ze een Edison voor Beste Nieuwkomer en sleepte ze nóg een Gouden Plaat in de wacht.

3. André Jazes jr.

Onbekend was André Hazes junior, als zoon van André senior, natuurlijk niet. Maar dat hij zó goed kan zingen, wist lang niet iedereen voordat hij in 2014 meedeed aan Beste Zangers. Zijn vertolking van zijn vaders Ik leef mijn eigen leven leverde tv-kijkend Nederland een brok in de keel op en hem zijn eerste grote hit. Het fragment uit de uitzending werd in korte tijd anderhalf miljoen keer bekeken op YouTube en het nummer belandde meteen in de top tien van iTunes. Al snel volgde een gouden plaat. Zo bezorgde Beste Zangers hem zijn definitieve doorbraak als solozanger.

4. Karsu

Karsu Dönmez had al een flinke muzikale track record toen ze in 2021 meedeed aan Beste Zangers: ze trad al over de hele wereld op, had een Edison Jazzism Publieksprijs op zak en een had ook in Turkije een grote fanbase. Maar door haar deelname aan het muziekprogramma, waaruit twee hits voortkwamen (haar bewerking van Hijo De La Luna en Je suis malade, een duet met Belle Perez), werd ze ineens ‘mainstream’, zoals ze dat zelf omschreef. Ze wilde met haar deelname laten zien dat haar muziek, vaak jazzy en met Turkse invloeden,heel toegankelijk is. Missie geslaagd.

5. Tino Martin 

Voordat Tino Martin in 2018 meedeed aan Beste Zangers, timmerde hij al lang aan de muzikale weg. Hij deed in 2003 mee aan de Soundmixshow (als René Froger), was in 2008 te zien in Idols (waar zijn stem te veel op die van René Froger werd bevonden) en bracht een paar singles uit. Hoewel hij al een Edison Award in de wacht had gesleept voor zijn eerste album, dankt hij zijn grote doorbraak toch echt aan Beste Zangers: zijn uitvoering van Zij weet het, een nummer van rapper Glen Faria, werd zijn eerste Top 40-hit.

Beste zangers is sinds gisteren op donderdag 20:30 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder